Vesti iz fudbala

Kvalifikacije za EURO 2024 na Areni sport: Danci jure osvetu na "Parkenu" protiv Finske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.03.2023 10:40
Kvalifikacije za EURO 2024 na Areni sport: Danci jure osvetu na "Parkenu" protiv Finske Guliver/MarkkuxUlander

Reprezentacija Danske dočekuje Finsku (20:45, Arena sport 2) u prvom kolu Grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se od 14. juna do 14. jula održati naredne godine u Nemačkoj.

Pored ovih reprezentacija, u Grupi se u još i selekcije Kazahstana i Slovenije, koji će otvoriti program kvalifikacija od 16 časova (Arena 1 Premium), kao i San Marino i Severna Irska, čiji susret počinje u nešto kasnijem terminu (20:45, Arena sport 4).

Što se utakmice večeri tiče, ovo će biti prvi duel Danske i Finske još od onog sa prošlog Evropskog prvenstva, kada je Kristijen Eriksen doživeo zastoj srčanog mišića. Susret na "Parkenu" završen je minimalnom pobedom Finaca, a i ovaj duel će biti odigran na istom stadionu u Kopenhagenu, gde će domaćin imati lepu priliku da se revanšira komšijama.

Danci su izraziti favoriti u ovom duelu, iako danas na terenu neće biti Kristijana Eriksena i Andreasa Skov-Olsena. Pod znakom pitanja je i nastup Andreasa Kornelijusa, dok će Finska biti u punom sastavu sa najboljim strelcem svih vremena Temuom Pukijem.

Kvalifikacije za EP, prvo kolo, Grupa H.

Četvrtak

Kazahstan - Slovenija 16:00 (Arena 1 Premium)

Danska - Finska 20:45 (Arena sport 2)

San Marino - Severna Irska 20:45 (Arena sport 4)