Vesti iz fudbala

Repriza finala EP na Areni sport: "Azuri" dočekuju Engleze u Napulju u prvom kolu kvalifikacija za EURO 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.03.2023 09:49
Repriza finala EP na Areni sport: "Azuri" dočekuju Engleze u Napulju u prvom kolu kvalifikacija za EURO 2024 Guliver/LaurentLairys

U prvom danu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, videćemo reprizu finala prošlog kontinentalnog šampionata, u kom se sastaju Italija i Engleska. Susret prvog kola Grupe C kvalifikacija odigraće se večeras od 20:45 u Napolju, uz direktan prenos na Arena 1 Premium.

Pored ovog duela, očekuje nas još jedan susret u grupi, gde se sastaju Severna Makedonija i Malta, a meč iz Skoplja možete pratiti na Areni sport 1 od 20:45.

Glavni favoriti za prva dva mesta u grupi koja vode direktno na završni turnir, bez sumnje su Italijani i Englezi, a osim pomenutih reprezentacija, za plasman na šampionat u Nemačkoj, konkurisaće i Ukrajina, koja je poslednji učesnik u Grupi.
 

 

 

Kartu za Evropsko prvenstvo "azuri" mogu da obezbede i putem Lige nacija, gde su prošle godine u grupi A3 osvojili prvo mesto, dok je "Gordi albion" neslavno završio takmičenje na poslednjoj poziciji.

Upravo su na ovom takmičenju, ove dve ekipe odigrala svoja poslednja dva međusobna duela, gde, "ruku na srce", nije bilo previše uzbuđenja. U prvom meču u Vulverheptonu nije bilo strelaca, dok je krajem septembra Italija slavila u revanšu minimalnim rezultatom i to golom Đakoma Raspadorija na San Siru.

Engleska se još uvek nije osvetila "azurima" za poraz u finalu prošlog Evropskog prvenstva, gde je trofej izgubila nakon jedanaestearaca. U međusobnim duelima ne zna za pobedu u prethodnih šest utakmica u svim takmičenjima, a poslednji put je slavila protiv Italije pre više od 10 godina, kada je u prijateljskom meču pobedila 2:1 golovima Fila Anjelke i Džermejna Defoa. Jedini gol za "azure" postigao je Danijele De Rosi.

Kvalifikacije za EP, prvo kolo, grupa C.

Četvrtak

Engleska - Italija 20:45 (Arena 1 Premium)

Severna Makedonija - Malta 20:45 (Arena sport 1)