Vesti iz fudbala

Sada je i zvanično: Nagelsman vratio Tonija Krosa, tu je i Pavlović

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.03.2024 20:05
Julijan Nagelsman je vratio Tonija Krosa u reprezentaciju Nemačke Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Julijan Nagelsman je vratio Tonija Krosa u reprezentaciju Nemačke

Selektro reprezentacije Nemačke, Julijan Nagelsman saopštio je spisak igrača na koje računa za prijateljske mečeve sa Francuskom i Holandijom. 

Nekadašnji trener Hofenhajma, Lajpciga i Bajern Mihnena je pozvao 26 fudbalera. Tu je Aleksandar Pavlović, kao i povratnik u nacionalni tim, Toni Kros.

Igrač Real Madrida je nedavno na društvenim mrežama najavio svoj povratak u reprezentaciju. Kros je napisao kako je Nagelsman tražio od njega da se vrati u tim, a sada je to zvanično. Nemački vezista se prethodno oprostio od dresa "pancera" nakon Evropskog prvenstva 2021. godine.

 

 

Uprkos povratku, javnost u Nemačkoj je podeljena povodom slučaja Tonija Krosa. Bivši trener Štutgarta, Kristof Daum veruje da igrač Real Madrida neće imati tretman kao i ostali reprezentativci.

"Ne bih tek tako donosio takvu odluku. On se neće vratiti kako bi se borio za mesto u timu, tako da praktično ima zagarantovano mesto u startnoj postavi. Ono što je opasno jeste da može da poremeti ostatak tima", smatra Daum.

Nemci će odigrati u martu dve prijateljske utakmice protiv Francuske i Holandije, dok će u junu biti domaćini prvenstva Evrope gde će u grupi igrati sa Škotskom, Mađarskom i Švajcarskom.