Vesti iz fudbala

Nadam se da sam naučio nešto iz dosadašnjih grešaka: Jirgen Klinsman spreman za novi izazov

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2023 12:47
Nadam se da sam naučio nešto iz dosadašnjih grešaka: Jirgen Klinsman spreman za novi izazov Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

Nemački stručnjak Jirgen Klinsman debitovaće u petak, 24. marta na klupi selekcije Južne Koreje u prijateljskom susretu protiv Kolumbije, a već u utorak na programu je i meč protiv nacionalnog tima Urugvaja.

Bivši selektor Nemačke i Sjedinjenih Američkih Država je uzbuđen što se nalazi na novom početku i na prvom okupljaju sa reprezentativcima je obećao da će dati sve od sebe da Južna Koreja osvoji Azijski Kup koji je poslednji put u njenom vlasništvu bio davne 1960. godine.

"Nadam se da sam tokom moje dosadašnje trenerske karijere u SAD i Nemačkoj uspeo da naučim nešto, pre svega iz svojih grešaka. Verujem da ću uspeti da prenesem iskustvo i da ćemo uspeti da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Klinsman.

Iskusni stručnjak je pozvao sve u Južnoj Koreji na strpljenje i da pruže podršku nacionalnom timu koji se nalazi na novom početku.

"Tek smo krenuli, nemojte očekivati da već u petak ili u utorak pokažemo savršenu igru, jer smo premalo vremena zajedno. Mečevi protiv Kolumbije i Urugvaja će nam poslužiti da igrači polako usvajaju moje ideje i počnu da ih primenjuju na terenu", reko je selektor Južne Koreje.

Jirgen Klinsman je na klupu azijske selekcije seo nakon Svetskog prvenstva u Kataru i tu ulogu je preuzeo od Paula Benta, a ugovor sa Fudbalskim savezom Južne Koreje je potpisao do 2026. godine.