Vesti iz fudbala

Matijasu Normanu preselo pljuvanje rivalskog igrača u Saudijskoj Arabiji: Duga suspenzija za Norvežanina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2024 19:30
Matijas Norman, norveški fudbaler u jednom od ranijih klubova Guliver/AP Photo/Ian Walton, File
Matijas Norman, norveški fudbaler u jednom od ranijih klubova

Igranje profesionalnog fudbala u Saudijskoj Arabiji papreno se plaća, zbog čega je ovaj deo Bliskog istoka poslednjih par godina finansijski raj za mnoge svetski poznate igrače, ali to sa sobom povlači i stroga pravila ponašanja na terenu i van njega. Matijas Norman osetio je to na svojoj koži.  

Pljuvanje protivnika zabranjeno je i u drugim delovima sveta, ali izgrednici te vrste ne prolaze kao reprezentativac Norveške, jer je prvotimac Al Rida dobio čak šest mečeva suspenzije od strane lige u kojoj nastupa i jedan Kristijano Ronaldo. 

 

 

Incident se dogodio 29. februara, na meču 22. kola protiv Al Feihija. Norman je posle onoga što je uradio dobio crveni karton u 63. minutu, a sada je stigla i sankcija zbog nesportskog poteza prema Abdelhamidu Sabiriju. 

Dvadesetsedmogodišnji fudbaler je odigrao 19 utakmica za svoj klub, a kako će preskočiti mnogo mečeva sleduje mu vrlo verovatno i novčana kazna poslodavaca, jer im nije u interesu da zbog nečije glusposti toliko dugo budu oslabljeni. 

Norvežanin je ranije igrao za Bode-Glimt, Brajton, Molde, Rostovl Norič Siti i Dinamo iz Moskve. Za reprezentaciju svoje zemlje odigrao je 12 utakmica.