Vesti iz fudbala

Džamal Musiala ne želi novi ugovor u Bajernu: Sanja Premijer ligu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2024 12:16
Džamal Musijala sanja Premijer ligu Tanjug/Marius Becker/dpa via AP
Džamal Musijala sanja Premijer ligu

Vezni igrač Džamal Musijala odbio je da produžava ugovor sa Bajernom jer želi karijeru da nastavi u Premijer ligi. Iako mu ugovor traje do juna 2026. godine, nemački reprezentativac je prema vestima iz Engleske čvrsto odlučio da karijeru nastavi na Ostrvu gde je i proveo veći deo juniorske karijere.

Musijala (21) je od 2010. godine bio u mlađim kategorijama engleskih klubova, prvo godinu dana u Sautemptonu, pa zatim osam godina u Čelsiju. Njega je Bajern doveo 2019. godine i nije se pokajao jer se radi o izuzetnom talentu čija je cena na tržištu preko 100 miliona evra posle 153 meča za Bavarce u tri profi sezone, te 40 golova i 27 asistencija.

Iako je mnogo očekivao, dolazak Tomasa Tuhela nije mu prijao, ove sezone je na 28 mečeva postigao devet golova uz četiri asistencije, doduše imao je i problema sa mišićem, pa je u dva navrata kraće odsustvovao što se odrazilo i na formu.

 

 

Mančester siti i Liverpul su pre šest meseci najavili želju da kupe talentovanog igrača, ali Bajern nije ni pomišljao da sedne za sto jer za njih on nije na prodaju. Šta će se događati u budućnosti teško je reći. Sigurno da Bajern neće žuriti sa njegovom prodajom, možda novi trener, a pominje se da je sada najbliži Arne Slot iz Fejenorda mogu da promene i stav Džamala Musijale. Međutim, zovu Premijer lige, koju je on osetio samo u mlađim kategorijama ne i kao senior, teško je odoleti.