Vesti iz fudbala

Marko Dmitrović neće više da brani za Srbiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.03.2023 12:19
Marko Dmitrović neće više da brani za Srbiju MN Press

Marko Dmitrović je odlučio da više neće igrati za reprezentaciju Srbije. Tu je vest danas saopštio selektor Stojković na konferenciji za novinare, pojasnišvi da je Dmitrović odlučio da se posveti klupskim obavezama.

"Dmitrivić nas je pre nekliko dana obavestio da neće više igrati za reprezentaciju, da želi da se posveti klupskim obavezama. Želim da mu se zahvalim na svemu što je uradio za reprezentaciju i poželim sve najbolje u karijeri. To je njegova odluka, da se bori za mesto da bude broj jedan na golu Sevilje, smatra da imamo dovoljan broj mladih golmana kojima treba pružiti šansu. Ovo je prava istina, hvala mu na svemu za ove dve godine", rekao je Stojković.

Stojković nije želeo da širi priču oko Dmitrovića i vezuje ga za pozivanje Vladana Kovačevića.

"U planu je bio poziv golmanu Kovačeviću, ali nismo želeli da rizikujemo, jer papirologija nije još završena. Da li će danas, sutra ili za deset dana… On će biti pozvan čim bude to završeno. Postigli smo saglasanost da debituje za državni tim Srbije".

Stojković o Džajiću: Imaćemo dobru saradnju

Dragan Stojković je prokomentarisao i odnos sa novim predsednikom FSS Draganom Džajićem:

"Bio sam na Skupštini FSS, poštujući instituciju. Lepo je biti deo fudbalske Srbije. Lično, smatram da je dobro što je postavljeno rukovodstvo. Sada ćemo imati stabilnu situaciju, znaće se ko je predsednik, ko direktor. Sa moje strane nikakvih problema nema što se tiče odnosa sa predsednikom. Nismo bili u svađi, nismo bili ni u komunikaciji. Sa te strane smatram da ćemo imati odličnu saradnju, kao i da ćemo kao nacionalni tim imati potpunu podršku. To je jako bitan segment. Potreban nam je vetar u leđa", rekao je Stojković.

Stojković nije želeo da komentariše ni zašto na spisku za utakmice sa Litvanijom u Beogradu i Crnom Gorom u Podgorici nije bilo ni Darka Lazovića, Srđana Babića ni Nemanje Maksimovića, trojice fudbalera koji su bili učesnici novembarskog Mundijala u Kataru.

"Individualno, zašto nekog nema, zašto ima… Otišli bismo mnogo daleko. Ovo je moja odluka iza koje ja stojim. Ima razloga, svi znaju da sam otvoren i korektan, da tu nema nikakve ljutnje, pratili smo formu, minutažu, segmente koji su jako bitni. Ova grupa igrača na spisku sada je ono najpotrebnije što nam treba da izguramo ove dve utakmice".

Maksimovića sa selektor ipak dotakao nešto kasnije.

"On je igrač koji ima potpuno moje poverenje, dokazan je igrač. I on to zna. Ne znači da neće biti na sledećem okupljanju".

Piksi je na kaju govorio i oko situacije sa Stefanom Bajčetićem:

"Sve što se izdešavalo poslednjih meseca došlo je prebrzo za klinca od 18 godina. On jeste talenat i dečko koji mnogo obećava. Obavio sam razgovor sa njim. Ono što je važno, mislim da on nije spreman u ovom momentu da igra ni za Španiju ni za Srbiju. Prebrzo je sve ovo došlo na njegova leđa. Povredio s i šteta je što neće igrati. Nećemo se predati, ali nikog nećemo pritiskati. On će doneti odluku".