Vesti iz fudbala

Polufinale Kupa Belgije na Areni sport: Rojal Union juri "duplu krunu", ali se i Briž nešto pita

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2024 13:45
Fudbaleri Briža Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Fudbaleri Briža

Fudbaleri Briža gostuju danas Rojal Unionu u drugom meču polfinala Kupa Belgije, a susret iz Brisela možete gledati u direktnom prenosu na Areni 3 Premium od 20:30 časova.

Njihov prvi susret, početkom meseca, završen je pobedom Briža - 2:1. Ekipa sa severa Belgije odlično je parirala lideru prvenstva, koji se posle 90 godina nalazi pred osvajanjem šampionske titule. 

Nakon toga usledile su nešto skromnije partije Rojala, da bi se potom ponovo vratili na pobednički kolosek - eliminisali su Ajntraht u borbi za osminu finala Lige konferencija i pobedili Kortrijk i Standard u domaćem šampionatu, gde sada imaju osam bodova više od Anderlehta i čak 20 od današnjeg rivala.
 

 

 


Sa druge strane, Briž je na trećem mestu Pro lige, bez ikakvih, realnih šansi da se uključi u borbu za titulu, pa eventualnim osvajanjem Kupa, koliko-toiko, spasio sezonu. Ali, prvo treba da odbraniti 2:1 iz Flandrije...

U drugom polufinalu sastaju se Ostende i Antverp, koji su u prvom meču remizirali 1:1. Njihov duel na programu je sutra od 20:45 uz direkan prenos na Areni sport 3.