Vesti iz fudbala

Nemam interes za Bajern: Joakim Lev odbija ideju o preuzimanju posla od odlazećeg Tuhela

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.02.2024 17:33
Joakim Lev, nekadašnji selektor fudbalske selekcije Nemačke Guliver/AP Photo/Matthias Schrader
Joakim Lev, nekadašnji selektor fudbalske selekcije Nemačke

Bajern će na kraju sezone 2023/24. sigurno dobiti novog trenera, u vezi s imenom novog šefa struke uveliko traje licitacija u fudbalskoj javnosti Nemačke, ali ono što je sigurno jeste da se posla odlazećeg Tomasa Tuhela neće latiti Joakim Lev. 

Na direktno novinarsko pitanje o eventualnom angažmanu na klupi rezultatski posrnulog diva nemačkog i evropskog fudbala bivši selektor Nemačke dao je vrlo jasan i decidiran odgovor. 

"Verovatno postoje razlozi zašto neću da budem trener Bajerna. Bajern verovatno nije zainteresovan za mene kao trenera. A ni ja nemam interes za Bajern. Ja sam dovoljno dugo bio selektor Nemačke. Ne dolazi u obzir u ovom trenutku da postanem trener u nekom nemačkom klubu. 17 godina sam putovao kroz ovu zemlju, bio na svim stadionima... Nemačka ima dobre klubove, ali oni ne predstavljaju dovoljnu motivaciju za mene", izjasnio se Lev.

On je na klupi "pancera" sedeo od 2006. pa sve do 2021. godine i za to vreme je sa Nemcima osvojio Svetsko prvenstvo 2014 u Brazilu, te stigao do trećeg mesta na Mundijalu u Južnoj Africi 2010.

"Nisam se povukao iz fudbala, ali ću na kraju sezone videti da li će biti nekih ponuda. Možda će neko da potraži kvalifikovanog trenera za selektora nacionalne reprezentacije. Videću šta će mi biti na raspolaganju", istakao je Lev.

Nesuđeni potencijalni naslednik Tuhela kao trener je radio u Austriji, Tirolu, Adani, Fenerbahčeu, Štutgartu i Karlsrueu. A klub koji neće voditi posle 23 kola kaska osam bodova za Bajerom i sve je bliži gubitku bundesligaške titule. 

Standings provided by Sofascore