Vesti iz fudbala

Bajer pretekao Bajern u broju vezanih mečeva bez poraza: "Farmaceuti" od maja nisu pali na kolena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.02.2024 11:00
zajednička proslava fudbalera i navijača Bajera Tanjug/AP Photo/Martin Meissner
zajednička proslava fudbalera i navijača Bajera

Nije nikakva novost da Bajer gazi u fudbalskom prvenstvu Nemačke ove sezone, pa već sada, posle 23 odigrana meča, ima 11 bodova više od Bajerna i velike šanse da ga skine sa trona, ali pobeda nad Majncom posebna je ilustracija njegove nadmoći u Bundesligi.

I šire, obzirom na to da je s tih 2:1 tim iz Leverkuzena srušio rekord giganta iz Minhena, tako što sada on ima najduži niz mečeva bez poraza (u svim takmičenjima). Čak 33, što je impozantna cifra, imajući u vidu da se radi o jednoj od pet najjačih liga Evrope!

Niko nikada pre "farmaceuta" u nemačkom fudbalu nije tako dugo, uglavnom, pobeđivao i tu i tamo remizirao s rivalima svih klasa. Poslednja ekipa koja može da se pohvali da ih je bacila na kolena jeste Bohum, koji ih je u zadnjem kolu BDL 2022/23, 27. maja, dobio kod kuće s 3:0. 

 

 

Posle toga ekipa Ćabija Alonsa počela je da hara, pa je dobila čak 29 od 33 utakmice u tom periodu. Špančevi izabranici iz 23 kola Bundeslige imaju 61 bod i pozamašnu zalihu u odnosu na Bajern, s tim da sastav Tomasa Tuhela ima meč manje.

Osim u borbi za nacionalnu titulu, Bajeru odlično ide i u Kupu Nemačke, kao i u aktuelnoj Ligi Evrope