Vesti iz fudbala

Toni Kros se vraća u reprezentaciju Nemačke: Zašto? Zato što je Nagelsman to tražio

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

22.02.2024 15:59
Fudbaler Real Madrida, Toni Kros Tanjug/Jan Woitas/dpa via AP
Fudbaler Real Madrida, Toni Kros

Fudbaler Real Madrida, Toni Kros se vraća u nacionalni tim Nemačke na sledećoj reprezentativnoj pauzi. Iskusni vezni igrač je to potvrdio na društvenim mrežama gde je otkrio i razlog zbog čega se vraća u reprezentaciju.

On je u julu 2021. godine objavio da se povlači iz nacionalnog tima nakon lošeg izdanja ekipe na Evropskom prvenstvu. Nemačka je u osmini finala poražena od Engleske 2:0.

"Ljudi, biću kratak: U martu ću ponovo igrati za Nemačku. Zašto? Jer je to selektor tražio od mene. Raspoložen sam i siguran sam da na Evropskom prvenstvu možemo da uradimo mnogo više nego što ljudi misle", napisao je Kros na društvenim mrežama.

 

 

Španski mediji prenose kako se nekoliko igrača i trenera udružilo kako bi ubedili Krosa da se vrati u nacionalni tim. Nema sumnje da je iskusni fudbaler pozvan kako bi stabilizovao reprezentaciju pred prvenstvo Evrope gde će upravo Nemačka biti domaćin. Kros iza sebe ima 108 nastupa u reprezentaciji i osvojeno Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Igrač "kraljevskog kluba" će povratnički "debi" upisati 23. marta u prijateljskoj utakmici protiv Francuske, dok će tri dana kasnije Nemci igrati protiv Holandije. Podsetimo se, domaćin Evropskog prvenstva će biti u grupi sa Mađarskom, Škotskom i Švajcarskom.