Vesti iz fudbala

Matjaž Kek ostaje na klupi Slovenije sve do 2026. godine: Iskusni stručnjak ne zavisi od rezultata na EURO 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2024 18:49
Matjaž Kek, fudbalski selektor Slovenije, daje instrukcije ekipi tokom meča Guliver/(AP Photo/Stas Filippov
Matjaž Kek, fudbalski selektor Slovenije, daje instrukcije ekipi tokom meča

Matjaž Kek uživa veliko poverenje i podršku Fudbalskog saveza Slovenije, toliko da su se dve strane dogovorile za produžetak saradnje. I to do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi 2026. godine.

Iskusni stručnjak drugi put u trenerskoj karijeri vodi "zmajčeke", najpre je to radio od januara 2007. godine do oktobra 2011, da bi se istog posla ponovo latio u novembru 2018.

Za seniorski selektorski angažman kvalifikovao se kao šef stručnog štaba selekcija za igrače do 15 i 16 godina, a vrhunac njegovog rada na najvećoj sceni su učešće na Mundijalu 2010. i plasman na šampionat Evrope 2024

 

 

Bivši strateg Maribora, Rijeke i Al Itihada imaće ovog leta zadatak da sa timom Slovenije proba proći grupu EURO u Nemačkoj u kojoj su i nacionalni timovi Srbije, Engleske i Danske. 

Kek ceni sve rivale i, bez problema, glasno hvali njihove kolektivne i pojedinačne kvalitete, ali takođe ne pomišlja da se sa najboljim fudbalerima bivše jugoslovenske republike "skloni" bilo kome. Šta više, kaže da "voli kada ih potcenjuju".