Vesti iz fudbala

Liga konferencija na Areni sport: Makabi iz Haife gostuje "slabašnom" Gentu u Belgiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2024 12:47
Fudbaleri Genta Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys
Fudbaleri Genta

Fudbaleri Genta i Makabija iz Haife sastaju se danas od 18:00 časova (Arena 2 Premium) u revanš meču osmine finala Lige konferencija, a prednost na stadionu "Arevelde" u Belgiji, imaće gosti iz Izraela.

U njihovom prvom susretu, Haifa je slavila 1:0, golom Francdija Pjeroa, iako je Gent imao daleko više prilika i šuteva na gol. Time je samo produbljena kriza belgijskog tima, koji je na neutralnom terenu u Budimpešti, zabeležio četvrti poraz u nizu, da bi tek nedavno upisao prvu pobedu (Eupen 2:0) još od kraja decembra i duela sa Kortrijkom.

Tom pobedom Gent se vratio na peto mesto belgijskog šampionata i ostao u konkurenciji za Evropu, a sada je fokus na tekuću sezonu u Ligi konferencija, gde juri drugi uzastopni plasman u četvrtfinale. Podsetimo, prošle sezone Gent je na ovom stepeniku nakon poraza od Vest Hema.

Sa druge strane, Makabiju je pobeda protiv Genta bila treća uzastopna u svim takmičenjima, ali su utisak pokvarili u nedavnom gradskom derbiju protiv Hapoela (1:1). Ali su i mimo toga zadržali vodeće mesto u Ligi, zahvaljujući boljoj gol-razlici od Makabija iz Tel-Aviva.

Podsetimo, Gent je u zimskom roku ostao bez najboljeg strelca Huga Kajpersa, koji je otišao u MLS ligu, a njegov izostanak pokušaće da nadomeste Tarik Tisudali, Loran Depoatr i Momodu Sonko.

Revanš meč osmine finala Lige konferencija.

(0:1) Gent - Makabi Haifa 18:00 (Arena 2 Premium)