Vesti iz fudbala

Sponzori slušaju gnev naroda i "peru" se od Kang In Lija: Reprezentativac Južne Koreje na udaru zemljaka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2024 22:10
Kang In Li, fudbaler reprezentacije Južne Koreje Guliver/Marcio Machado SPP
Kang In Li, fudbaler reprezentacije Južne Koreje

U slučaju fudbalskog reprezentativca Južne Koreje, Kang In Lija, protok vremena uopšte ne briše tragove, u njegovom slučaju ne doprinosi zaboravu njegovih zemljaka. Šta više, sve su gnevniji zbog toga što je nasrnuo na tamošnje fudbalsko božanstvo Hjun Min Sona pred meč te selekcije sa Jordanom na nedavnom Kupu Azije. 

Mediji iz te azijske zemlje svako malo prenose ljute komentare običnih ljudi na društvenim mrežama i sajtovima manjih i većih kompanija, sponzorski vezanih za igrača Pari Sen Žermena, čiji je lajtmotiv - "kaznite tabadžiju", koji se drznuo da napadne sportskog idola nacije. I još polomi prst prvotimcu Totenhema.

Tako je lanac restorana pohovane piletine, "Araći", pod pritiskom javnosti, raskinuo saradnju sa 22-godišnjim fudbalerom, uskrativši za dvanaestomesečnu zaradu u iznosu od 375.000 dolara. Čak se jedan od zvaničnika nije libio da javno prizna razlog prevremenog razlaza sa talentovanim vezistom iz francuskog kluba. 

O istom potezu razmišlja i kompanija čiji mobilni telefon Samsung S24 reklamira Li, a da je tako nešto vrlo moguće i to uskoro pokazuje i to što je isti proizvođač telekomunikacione opreme uklonio sve postere s njegovim likom. 

Kompanija za video igrice "Nekon" treća je velika koja se suočava sa sve većim pritiskom da doprinese proterivanju mladog igrača iz javnog prostora. "Nekon" se već suočio sa gubitkom od oko 500.000 dolara za prethodnih desetak dana od kada je razotkrivena afera koja potresa korejski fudbal. Jer je Li glavno lice više reklamnih spotova uste. 

Čak je i državni telekomunikacioni operater "KT" naredio se uklone svi plakati sa Lijevim likom, s tim da je kao opravdanje naveo da je takav čin i bio predviđen završetkom promotivnog perioda. I ko zna gde i kada će se lavina zaustaviti. 

Liju ne vredi ni to što se posle raskrinkanog incidenta, čiji je glavni vinovnik bio, izvinio Sonu i zemljacima. Čim se skupljaju potpisi za zahtev Fudbalskom savezu Južne Koreje da ga trajno udalje iz nacionalnog tima.