Vesti iz fudbala

Dobro sam se osećao taj dan, to najviše zabrinjava: Tom Lokjer vrti film umalo fatalnog srčanog zastoja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2024 15:55
Lekarska ekipe reanimira Toma Lokjera, fudbalera Lutona Guliver
Lekarska ekipe reanimira Toma Lokjera, fudbalera Lutona

Tom Lokjer ima samo 29 godina i bavi se profesionalnom fudbalom u Lutonu, ali je već dva puta doživeo umalo fatalan srčani zastoj, zbog čega nosi ugrađeni defibrilator i stalno hoda tankom linijom razdvajanja života i smrti.

Prva takva iznenadna kardiovaskularna komplikacija desila mu se posle finala plej-ofa Čempionšipa, a onda se sredinom prošlog decembra srušio na premijerligaškom meču sa Bornmutom, a lekarski tim ga posle skoro trominutnog reanimiranja na terenu vratio na "ovaj svet".  

"Dobro mi ide, zaista jesam dobro. Očigledno sam neverovatno srećan što stojim ovde i tako dobro raspoložen, ali sam stvarno dobro. Bio je to samo normalan dan i to je verovatno ono što najviše zabrinjava to što sam se osećao potpuno dobro. Tako da sam tražio odgovore", objasnio je Velšanin u najnovijem medijskom osvrtu na dana kada je mogao zauvek da nas napusti. 

 

 

Bez obzira što je već prošao kroz isto iskustvo, za drugo kaže da mu je bilo traumatičnije. 

"Bilo je malo više panike nego na Vembliju. Bio sam malo dezorijentisan. Nisam mogao da govorim, nisam mogao da se pomerim i samo sam pokušavao da shvatim šta se dešava. Dok se to dešavalo, sećam se da sam pomislio: "Mogao bih da umrem ovde". To je prilično nadrealna zamisao", priznao je Lokjer, koji je u tekućoj sezoni Premijer lige odigrao 14 mečeva i dao jedan gol.