Vesti iz fudbala

Saša Kalajdžić baš nema sreće: Treće kidanje ligamenata za austrijskog reprezentativca u samo pet godina

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

19.02.2024 16:50
Fudbaler Ajntrahta iz Frankfuta, Saša Kalajdžić Tanjug/Tom Weller/dpa via AP
Fudbaler Ajntrahta iz Frankfuta, Saša Kalajdžić

Fudbaler Ajntraht Frankufurta, Saša Kalajdžić doživeo je tešku povredu na utakmici protiv Frajburga. Austrijski reprezentativac je pokidao ligamente kolena i čeka ga pauza od minimum sedam meseci. 

Ovo je već treći put da Kalajdžić obnavlja istu povredu. Prvi put je pokidao ligamente kolena u sezoni 2019/20 kada je nastupao za Štutgart. On je tada bio 263 dana van terena, a ukupno je propustio 34 utakmice za nemački klub.

Ista povreda ga je zadesila i na početku sezone 2022/23 kada je nosio dres engleskog Vulverhemptona. Saša je bio povređen 274 dana i propustio je 43 utakmice "vukova", odnosno celu sezonu.

 

 

Sada ga identična povreda udaljila od terena u Frankfurtu. Iako je klub saopštio da nije poznato koliko će Kalajdžić odsustvovati, prve procene su da će se tek kroz sedam meseci vartiti treninzima.

On će tako propustiti ostatak ove takmičarske godine, ali i veći deo naredne. Ipak, ono što mu najteže pada verovatno jeste činjenica da neće nastupati za Austriju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Kalajdžić je u januarskom prelaznom roku stigao u Ajntraht. Do sada je odigrao šest mečeva za klub iz Bundeslige i upisao je gol i asistenciju.