Vesti iz fudbala

Brentford oborio klupski rekord, platio je Brižu 33 miliona evra za Igora Tijaga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2024 11:49
Igor Tijago od leta će igrati za Brentford Guliver/Imago Sports
Igor Tijago od leta će igrati za Brentford

Od Kruzeira do Ludogoreca za 1,3 miliona evra, pa od Briža za 7,9 miliona evra do Brentforda za 33 miliona evra. I to za svega dve i po godine. Od februara 2022. do jula 2024. godine. To je neverovatan fudbalski uspon i put Igora Tijaga, brazilskog napadača koga su dobro upoznali, pre svih, navijači Crvene zvezde sa prošloglodišnjih zimskih priprema u Antaliji kada je prolazio pored njih kao brzi voz.

Engleski Brentford se pohvalio da je potpisao Igora Tijaga za jul 2024. godine i to na pet sezona za rekordni transfer kluba od 33 miliona evra, plus bonusi za još četiri miliona evra ako se ostvare. Navijači ovog premijerligaša su povezali dolazak Brazilac sa prodajom Ivana Tonija, koga traže najjači klubovi sa Ostrva (Arsenal, Mančester junajted, Totenhem), ali Igor Tijago je najefikasniji "karioka" u Evropi jer je na 40 mečeva u Brižu postigao 26 golova uz četiri asistencije. Od toga je šest postigao u Evropi.

 

 

Ovom transferu radovali su se čini se podjednako i Briž i Ludogorec. Bugari su zadrđali 12,5 odsto od prodaje, pa će na onih osam miliona dodati još četiri. Na juloženih 1,32 dobili su za godinu dana 12 miliona evra.

Meteorski uspon 26-godišnjeg napadača rođenmog u Gami, sa fudbalskom školom u Kruzeiru dogodio se u prošloj sezoni kada je spakovapo 20 pogodaka. Briž i Župiler liga su mu dobro legli, a Brižu se takođe višestruko isplatilo ulaganmje od 7,9 miliona evfra jer su inkasirali 29 od prodaje.

"Potpisali smo važnog igrača na ključnoj poziciji u timu. On je veoma uzbudljiv napadač, veliki potencijal i jedva čekamo da ga vidimo u našem dresu", istakao je trener Brentforda Tomas Frank.

 

 

Neće ni Brentford mnogo žaliti za uloženim jer su već postavili cenu za Ivana Tonija i to ne manju od 60 miliona funti.