Vesti iz fudbala

Šporar utišao "Tumbu": Panatinaikosu pripalo prvo "poluvreme" protiv PAOK-a u Kupu Grčke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2024 20:26
Andraž Šporar rešio je meč u Solunu TV Arena sport/ Screenshot
Andraž Šporar rešio je meč u Solunu

PAOK je u Solunu poražen od Panatinaikosa 0:1 (0:0), u prvom meču polufinala Kupa Grčke. Sudar vodećeg tandema grčke lige zasluženo je pripao gostima iz Atine jer su bili konkretniji od domaćina, pa će na svom terenu imati priliku da se plasiraju u finale.

Domaćin nije iskoristio pomoć navijača sa tribina na "Tumbi", jer je prestala da važi snaga Vlade ove zemlje o zabrani, da u prvom poluvremenu prvi zada udarac Panatinaikosu. Brendon Tomas je imao dve prilike, u 24. minutu mu je sjajno udarac odbranio Dragovski, u 42. je sa pet metara prebacio ceo gol. Andrija Živković je bio dosta dobro čuvan od kolege iz reprezentacije Srbije Filipa Mladenovića.

Gosti iz Atine su imali više pokušaja, ali sem prilike Bernarda, kada je bio izblokiran, ostale nisu bile opasne po golmana Kotarskog.

Međutim, u nastavku su "zeleni" bili daleko opasniji od domaćina, golman Kotarski je sjajno odbranio udarac Bernarda glavom sa pet metara, ali lopta se odbila do Andraža Šporara koji je sa dva metra zakucao "bubamaru" u mrežu za vođstvo Panatinaikosa od 53. minuta. Još dve prilike imao je Šporar da uveća prednost, oba puta je golman Kotarski uspevao da izađe kao pobednik. 

Napravio je trener PAOK-a Razvan Lučaesku tri izmene, donele su one ofanzivu domaćina, veliku priliku Samate i sjajnu odbranu Dragovskog. Deset minuta pre kraja došlo je do gužve, te isključenja Bakasetasa (Panatinaikos) i Tajsona (PAOK). Mnogo je bilo posla za holandskog sudiju Lindhuta i u 84. minutu. Nastao je prekid, Filip Mladenović i Andrija Živković su zaradili po žuti karton.

Na kraju meča stativa je posle goste iz Atine. Šutirao Meite, lopta se od blokda odbila do stative, a golman Dragovski je refleskno reagovao i sprečio da Andrija Živković realizuje "otpadak".

Kup Grčke, prvi mečevi polufinala

Utorak

Panetolikos - Aris 0:1 (0:0)
/Velez 64/

revanš 6. marta

Sreda

PAOK - Panatinaikos 0:1 (0:0)
/Šporar 53/

revanš 21. februara