Vesti iz fudbala

Radnički iz Beograda kažnjen oduzimanjem šest bodova zbog "povrede integriteta"

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.02.2024 17:30
Fudbalski savez Srbije ima nultu toleranciju prema "povredi integriteta" MN Press
Fudbalski savez Srbije ima nultu toleranciju prema "povredi integriteta"

Disciplinska i Etička komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) na današnjoj sednici kojom je predsedavao Ivan Nikolic, kaznila je Radnički iz Beograda oduzimanjem šest bodova i novčano sa četiri miliona dinara.

Kako saznaje Tanjug, Radnički je kažnjen zbog "povrede integriteta igre" na gostovanju Tekstilcu iz Odžaka, gde su poraženi 5:0.

Do kazne je došlo u vezi sa dostavljenim pisanim informacijama od strane UEFA nadležnih organa za integritet protiv FK Radnički iz Beograda, da je svojim činjenjem ugrozio i povredio integritet fudbalske utakmice 20. kola Prve lige Srbije, koja je odigrana 11. decembra.

FSS i na ovaj način dokazuje "nultu toleranciju" na pojave ugrožavanja i povreda integriteta fudbalskih utakmica i duboku posvećenost očuvanju integriteta i digniteta fudbalskih takmičenja.

Radnički ima prava žalbe, a ako odluka ostane na snazi "majstori" sa Novog Beograda krenuli bi u prolećne borbe u PLS deleći poslednje mesto sa Novim Sadom i 13 bodova. Radnički je jesenas osvojio 19 bodova i jesen završio na 13. mestu. Sezona u PLS nastavlja se 24. februara mečevima 21. kola. Radnički dočekuje Kolubaru.