Vesti iz fudbala

U Španiji navijači protestvovali bacanjem kabanica, u Nemačkoj pretili smrću direktoru kluba: Incidenti pristalica Kadiza i Hanovera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.02.2024 11:29
transparent s "precrtanim" likom direktora Hanovera, Martina Kinda Guliver
transparent s "precrtanim" likom direktora Hanovera, Martina Kinda

Fudbalski petak u Evropi doneo je dva ispada navijača u Španiji, jedan manji u Španiji (La liga) i jedan vrlo zabrinjavajući u Nemačkoj, a akteri su bile pristalice Kadiza i Hanovera na mečevima njihovih timova.

Dramatičniji događaj desio se u Bundesligi 2, u utakmici koju je Hanover dobio na terenu HSV-a (3:4), kada je na tribini s gostujućim navijačima osvanuo transparent s likom direktora tog kluba Martina Kinda i iscrtanom metom na njegovoj glavi. 

Situacija je dodatno eskalirala kada je glavni sudija Soren Štorks bio primoran da prekine meč zbog pretećeg transparenta na tribinama, pa su igrači pomenutog člana drugog ranga takmičenja u Nemačkoj morali bukvalno da mole pristalice da se smire i odustanu od gnusnog načina protestvovanja protiv politike Hanovera, odnosno upliva investitora u fudbal.

 

 

Incident na Pirinejima deluje kao limunada na pomenutu spretnju smrću, jer su navijači Kadiza "samo" bacali kabanice na teren, nezadovoljni porazom od Betisa (0:2), odnosno poslednjim rezultatima svog tima. Glavni arbitar je ubrzo posle toga svirao kraj meča, u 93. minutu.