Vesti iz fudbala

Dijego Kosta potpisao za Gremio: Brazilski klub ponosan na dolazak trofejnog igrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2024 21:24
Dijego Kosta, španski fudbaler na utakmici nacionalnog tima Guliver
Dijego Kosta, španski fudbaler na utakmici nacionalnog tima

Dijego Kosta ima 35 godina i ne da mu još nije fudbala preko glave nego će ga ubuduće igrati u Gremiu, pošto je danas potpisao ugovor sa ovim brazilskim klubom. Mada je saradnja oročena samo do kraja godine, njegovi novi poslodavci su ushićeni zbog uspelih pregovora sa igračem bogate i uspešne karijere. 

Kosta je već igrao u rodnom Brazilu, za tamošnji Atletiko Maneiro i Botafogo, nosio je neko vreme i dres reprezentacije jedne od najfudbalskijih država na svetu, ali je najveći deo profesionalnog života proveo u Evropi. 

"On je Španac ali ima brazilsku krv i svuda je osvajao titule. Dijego Kosta stiže da pojača napad Besmrtnika. Višestruki šampion u nekoliko evropskih klubova već je nosio žuti dres Brazila i crveni Španije, a sada će braniti boje trikolora. Dobro došao", stoji u saopštenju Gremija povodom reprezentativca zemlje sa Pirineja. 

 

 

Osim što je pravio velike stvari sa selekcijom svoje druge domovine, ovaj fenomenalni ofanzivac se proslavio kao član Atletika iz Madrida, a imao je dobre epizode i u Valjadolidu, Selti, Bragi, Čelsiju... 

Popularni "besmrtni trikolori" su prošlu godinu završili na drugom mestu brazilskog šampionata, a i ove sezone imaju izuzetno visoke ambicije. Baš zato je doveden Kosta, koji je inače stigao kao slobodan agent, tj. bez obeštećenja. 

Kosta je prošle sezone postigao tri gola na 13 utakmica za Botafogo u brazilskoj Seriji A.