Vesti iz fudbala

Najveće ime u istoriji korejske lige: Džesi Lingard je novi igrač Seula

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.02.2024 19:20
Džesi Lingard Guliver/AP Photo/Ahn Young-joon
Džesi Lingard

Nekadašnji igrač Mančester junajteda i reprezentacije Engleske, Džesi Lingard postao je najnovije pojačanje fudbalskog kluba Seul iz Južne Koreje. Mediji iz ove države već govore kako je Lingard bez sumnje najveće ime u istoriji korejske lige.

Englez je bez kluba od kako mu je istekao ugovor sa Notingem Forestom prethodnog leta. Igrač je navodno potpisao dvogodišnji ugovor sa Seulom uz opciju produžetka na još jednu godinu. Lingard je izjavio kako je imao nekoliko ponuda ali je želeo da doživi novo fudbalsko iskustvo u Južnoj koreji.

 

 

"Uvek sam tražio izazove i način da stvorim uspomene u mojoj karijeri. Verujem da je Južna Koreja idealno mesto za tako nešto. Seul mi je pokazao da me želi i poslao mi konkretnu ponudu na papiru dok su me drugi klubovi samo kontaktirali. Takođe su došli u Mančester kako bi se uverili u moju fizičku spremu", rekao je 31-godišnji fudbaler nakon dolaska u ovu azijsku državu.

Lingard je svoju karijeru započeo u Mančester junajtedu gde je prošao akademiju kluba. U karijeri je još nosio dres Birmingema, Brajtona, Lestera, Derbi Kauntija, Vest Hema i Notingem Foresta. Takođe je upisao i 32 nastupa za reprezentaciju Engleske, a poslednji je bio u oktobru 2021. godine.