Vesti iz fudbala

Ćabi Alonso na putu da izbriše Bajeru nadimak "Neverkuzen"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.02.2024 09:11
Ćabi Alonso ostao je protiv Štutgarta samo u duksu Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool
Ćabi Alonso ostao je protiv Štutgarta samo u duksu

Bajern Leverkuzen nastavio je nestavrnu seriju ove sezone od 30 mečeva bez poraza u svim takmičenjima. Preokretom i golom u nadoknadi eliminisali su Štutgart i plasirali se u polufinale Kupa Nemačke gde su postali prvi favoriti s obzirom na konkurenciju Fortune iz Dizeldorfa, Kajzerslauterna, odnosno Sarbrikena ili Borusije iz Menhengladbaha (igraju večeras).

Bajer iz Leverkuzena imao samo jedan nemački torfej u vitrinama i to osvojen kup u sezoni 1992/93 osvojen 12. juna protiv Herte (1:0). Tri puta su gubili u finalima kupa, pet puta su bili vicešampiona Bundeslige, izgubili su i finale UEFA Lige šampiona 2001/02, pa su im u navijači Bajerna dali nadimak "Neverkuzen".

Trener Ćabi Alonso ima priliku da taj nadimak poništi jer je vrlo konkurentan na tri fronta. Vodi u Bundesligi, polufinalista je Kupa Nemačke i čeka rivala u osmini finala Lige Evrope. Protiv "švaba" je sinoć mešao karte, ali se generalno malo toga menja u igri Bajera koja je pravo uživanje za oko i dušu, ne samo navijača "aspirindžija". Nije to tim zvezda, mada Florijan Virc (20) gazi krupnim koracima da to i postane. Povreda golgetera Viktora Bonifejsa stvorila je određene probleme, ali za sada niko nije uspeo da natera "aspirindžije" da pognute glave napuste teren.

Bajern je rekorder Nemačke ne samo po trofejima već i po broju mečeva od starta sezone bez poraza (28). Bavarci u subotu od 18.30 stižu na "Baj Arenu" u Leverkuzen željni da budu prvi koji će srušiti Ćabijeve "odmetnike" ove sezone, ali i preuzeti lkidersku poziciju u Bundesligi posle 21. kola. Očekuje se pravi spektakl, 15. septembra prošle godine u Minhenu bilo je 2:2.

Kup Nemačke, četvrtfinale

Danas

Sarbriken - Borusija M. 20.45 (TV Arena 2 Premium)

Odigrano

Sankt Pauli - Fortuna D. 2:2 (1:1, 0:1) - 3:4 pen
Herta - Kajzerslautern 1:3 (0:2)
Bajer L. - Štutgart 3:2 (0:1)