Vesti iz fudbala

Lider Bundeslige posle drame u polufinalu Kupa Nemačke: Hrabri Štutgart pao u Leverkuzenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2024 22:43
Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena osigurali prolaz dalje u kupu Tanjug/Marius Becker/dpa via AP
Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena osigurali prolaz dalje u kupu

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena plasirali su se u polufinale Kupa Nemačke, posle preokreta i pobede nad Štutgartom pred svojim navijačima - 3:2 (0:1).

Imali su gosti vođstvo u dva navrata. Najpre od 11. minuta, pa onda i od 58, ali nisu uspeli da sačuvaju kapital do kraja. Leverkuzen se oba puta vratio, da bi u neizvesnoj završnici slavio golom Taha. Defanzivac Bajerna bio je najviši u skoku u 89. minutu posle druge asistencije Virca na utakmici, a od potpunog šoka, gosti iz Štutgarta nisu uspeli da se oporave do kraja.

Ekipa Ćabija Alonsa na taj način priključila se Fortuni i Kajzerslautenu u polufinalu nemačkog Kupa, dok svoje mesto među četiri najbolja traže i Sarbriken i Menhegladbah, čiji duel počinje sutra od 20:45 na Areni 2 Premium.

Prvo poluvreme donelo nam je nešto veću inicijativu Leverkuzena, ali je uglavnom to bio period igre u kojem se mahom sve odvijalo na sredini terena. Domaćin je bio nešto konkretniji, ali za razliku od rivala, nije uspeo da materijalizuje svoje šanse, dok su gosti iz Štutgarta realizovali jednu od malobrojnih u ranoj fazi utakmice i to golom Antona.

 

Nastavak susreta bio je daleko sadržajniji. Videli smo pregršt golova, veliku borbu na sredini terena i dobar broj prilika na obe strane. A, prvo naredno uzbuđenje dogodilo se u 50. minutu, kada je Andrih pogodio za izjednačenje Bajera - 1:1.

Pogodak lidera Bundeslige rasplamsao je igru na terenu. Štutgart se oslobodio pritiska i krenuo u totalnu ofanzivu, a sa takvim pristupom, ubrzo je došao do novog vođstva. Radovanje navijača domaćeg tima, bilo je, ispostaviće se, kratkog daha, pošto se u 58. minutu u listu strelaca upisao Fuhriš za 1:2.

Usledio je potom novi talas napada Leverkuzena, koji je dubinskim loptama pokušavao da dođe do prilike za gol. Igrači domaćeg tima pretili su u naletima, da bi im se ofanziva još jednom osplatila u 66. minutu, kada se Adli našao u "oči u oči" sa golmanom Štutgarta.

Do kraja susreta, na opšte iznenađenje navijača, Leverkuzen je bio taj koji se branio i čekao šansu iz kontre, da bi je na kraju i dočekao u samom finišu regularnog toka. Džonatan Tah se lepo izvio posle sjajne asistencije Florijana Virca i pogodio glavom za veliko slavlje na tribinama i kartu u polufinale najmasovnijeg takmičenja.