Vesti iz fudbala

Probaćemo da osvojimo Ligu nacija: Robert Prosinečki ima ciljeve s reprezentacijom Crne Gore

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.02.2024 15:45
Robert Prosinečki, novi selektor Crne Gore, na stadionu Profimedia
Robert Prosinečki, novi selektor Crne Gore, na stadionu

Pre nekoliko dana Robert Prosinečki doveden je za selektora fudbalske A reprezentacije Crne Gore, a danas je održao svoju prvu konferenciju za medije u novoj ulozi. I pred brojnim medijima objasnio zbog čega je prihvatio poziv nekadašnjeg saigrača i predsednika crnogorskog Saveza Dejana Savićevića

Bivši strateg Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana, naravno, želi da pomeri rezultatske standarde sa "sokolovima". 

"Radiću najbolje što mogu, nadamo se uspehu. Posebno u Ligi nacija koja nam je vrlo važna. Veliki izazov za mene, Crna Gora ima tim koji može da igra sa svakom reprezentacijom. Radićemo najbolje što možemo, verujem uz podršku svih. Imamo dosta vremena da se pripremimo, da se upoznamo s novim radom i igračima", rekao je Prosinečki na promociji.

Prema njegovom stručnom mišljenju, bivša jugoslovenska republika ima kvalitetne fudbalere.

"Neke igrače znam, Marko Vešović je bio kod mene u Crvenoj zvezdi. Ostalo ću u hodu... Imamo kvalitet, igrače koji su već standardni i koji su vođe - Stefana Savića, Stevana Jovetića, Adama Marušića... Gledaćemo i mlađe", dodao je novi selektor CG.

Savićević: Bio je naš prvi izbor

"Obećali smo ime selektora krajem januara, zakasnili smo par dana, ali nije problem. Selektora svi znate i bio je naš prvi izbor kada je došlo do rastanka s Miodragom Radulovićem. Bilo je puno ponuda, nisam hteo da odlučujem do sednice Izvršnog odbora i plana. U januaru je dosta tih kandidata našlo angažmane, ali prvi i jedini razgovor je bio sa Prosinečkim. Posle prvog razgovora Robert je izrazio želju da dođe i nakon toga ni sa jedne strane nije bilo uslovljavanja", izjavio je predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević

Prosinečki je ugovor sa FSCG potpisao na godinu dana, mada ne krije da bi voleo da ostane duže od toga. 

"Sigurno će saradnja da traje toliko, onda ćemo da vidimo. Probaćemo da osvojimo Ligu nacija, da se spremamo za kvalifikacije za SP...", rekao je Prosinečki.

 

 

Hrvatski strateg obećao je da će reprezentacija Crne Gore igrati ponosno.

"Mogu da najavljujem puno toga, ali nećemo nikog da se plašimo, pokazaćemo ponos, pokušaćemo da dominiramo. I ja sam bio pobednik, igrao sam u velikim klubovima, iako nažalost nisam vodio velike klubove. U martu ćemo biti osam dana zajedno, imaćemo dva meča, pravićemo atmosferu i igru za ono što nas čeka. I Liga nacija je zanimljiva, preko nje može da se ode na veliko takmičenje. Tražićemo najbolja rešenja, videćemo i neke nove, mlađe igrače, jer je to neophodno", rekao je Prosinečki.

Prosinečki će na klupi Crne Gore debitovati 21. marta na prijateljskom meču sa Belorusijom.