Vesti iz fudbala

Kortrijk najavio dolazak Kingsa Kangve na pozajmicu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.02.2024 19:43
Kings Kangva MN Press
Kings Kangva

Crvenu zvezdu će ove zime napustiti čak petorica fudbalera, jer je belgijski Kortrijk najavio da je postigao dogovor sa beogradskim klubom oko pozajmice Kingsa Kangve do kraja sezone.

Reprezentativac Zambije se posle Kupa Afrike nije ni vraćao u tabor crveno-belih, već se radilo na njegovom transferu. Ono što nije uspeo njegov menadžerski tim sa ruskim ekipama Rostovom, Baltikom, jeste sa belgijskim Kortrijkom.

Prema pisanju medija, Kangva će igrati u ovom klubu na pozajmici uz pravo otkupa. Koje su su sume u pitanju saznaće se narednih dana. Zambijac je u Crvenu zvezdu stigao u leto 2022. godine iz Arsenala iz Tule i na preporuku Miodraga Božovića.

 

 

Odigrao je 56 mečeva u crveno-belom dresu uz 12 golova i devet asistencija, osvojio je dve duple krune i dao svoj doprinos tim uspesima. Kod trenera Baraka Bahara je u početku bio važan igrač na pripremama, ali se sve to menjalo u toku sezone, pa je na terenu bio svega na 10 mečeva, ubeleživši tri asistencije.

Crvena zvezda je ove zime prvo prodala Kostu Nedeljkovića Aston Vili za 9.000.000, nakon toga je dogovorila transfer Jovana Mijatovića u Njujork Siti za 8.000.000 + 2.000.000 evra. Usledila je prodaja Stefana Mitrovića Veroni za 1.300.000 evra i 20 odsto novca od naredne prodaje, a u smiraj prelaznog roka prema informacijama italijanskog transfer gurua Đanluke Di Marcija, Torino je izrazio želju da pozajmi Uroša Kabića na šest meseci, s opcijom da ga posle toga otkupi od crveno-belih za 2.000.000 evra.