Vesti iz fudbala

Kup Nemačke: Fortuna u polufinalu posle penala i pobede nad Sankt Paulijem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.01.2024 23:49
Vinsent Vermaj iz Fortune slavi pogodak Tanjug/Christian Charisius/dpa via AP
Vinsent Vermaj iz Fortune slavi pogodak

Sankt Pauli i Fortuna iz Dizeldorfa, dva člana Cvajte, igrali su za plamsan u polufinale Kupa Nemačke i posle tvrdog meča, sa nešto manje prilika u prvom delu igre, uspešnija je bila Fortuna nakon penala - 2:2 (4:3).

Sankt Pauli i Fortuna iz Dizeldorfa su pre tri dana odigrali derbi meč 19. kola a gosti iz Hamburga su slavili u Dizeldorfu 2:1, ranim golovima Hartela i osamili se na čelu Cvajte.

Međutim, posle tri dana prvi do prednosti je stigao gost iz Dizeldorfa. Vinsent Vermaj je pao u šesnaestercu posle duela, sudija Saša Stegman je gledao snimak i dosudio penal. Isti igrač je bio uspešan sa bele tačke i Fortuna je na odmoru imala gol prednosti.

Marsel Hartel je daleko najbolji igrač i strelac Sankt Paulija i jednu neopreznost gostiju, napravljen penal, uspeo je da realizuje, pa je od 60. minuta na semaforu stajalo 1:1. Imao je domaćin inicijativu, Fortuna se orijentisala na odbranu i kontru, ali svoje veče nije imao najbolji strelac gostiju Colis. Do kraja meča nije bilo golova, pa je meč ušao u produžetke.

U dodatnih pola sata videli smo po još jedan gol na obe strane. Najpre je Tanaka pogodio u 99. minutu za Fortunu, da bi u 120. Bukalfa izborio produžetak za Sankt Pauli.

Večerašnji domaćin stekao je potom prednost u penalima. Poveo je 3:1, da bi promašajima Mauridesa i Hartela, odnosno odbranama golmana Kastenmajera, Fortuna došla do preokreta i na kraju slavila rezultatom 4:3.

Fortuna iz Dizeldorfa je u zlatnim vremenima dva puta osvajala Kup Nemačke (1980, 1981) i čak četiri puta gubila u finalima. Ali, od tada nije stizala ovako daleko.

Kup Nemačke, četvrtfinale

Utorak

Sankt Pauli - Fortuna 2:2 (0:1) 3:4pp
/Hartel 60 pen, Baukhalfa 120 - Vermaj 38 pen, Tanaka 99/

Sreda

Herta - Kajzerslautern 20.45 (TV Arena sport 2)

6. februar

Bajer L. - Štutgart 20.45

7. februar

Sarbriken - Borusija M. 20.45