Vesti iz fudbala

Rosi pred start kvalifikcija za EURO 2024: Srbija i Mađarska jesu favoriti u grupi, ali ćemo nastradati ako ne budemo pravi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.03.2023 14:02
Rosi pred start kvalifikcija za EURO 2024: Srbija i Mađarska jesu favoriti u grupi, ali ćemo nastradati ako ne budemo pravi MN Press

Selektor Mađarske, Italijan Marko Rosi proširio je igrački kadar za start kvalifikacija za EURO 2024. godine. Osvežio je sastav u kojem su perjanice Soboslai, Šalai, Orban sa nekim mlađim igračima koji su se nametnuli kroz takmičenja u ovoj sezoni.

Imaće Mađari samo jedan meč u martovskim kvalifiiacijama, prvo će igrati prijateljski duel sa Estonijom, a onda 27. marta dočekuju Bugarse sa selektorom Mladenom Krstajićem.

"Pred nama je pre svega velika odgovornost da se ponovo plasiramo na EURO. Zahvaljujući poslednjim rezultatima našli smo se u dobroj situaciji i zajedno sa Srbijom slovimo kao favoriti u Grupi G. Tinja taj plamen optimizma, ali ću ja pokušati da ga ugasim jer su Bugarska i Crna Gora veoma neugodni rivali i očekujem teške utakmice. Bugarska je promenila selektora i strategiju, igra agrsivan fudbal, bore se za svaku loptu kao da im život zavisi od toga. Moramo da budemo na viskom nivou u svakoj utakmici ili ćemo nastradati", upozoravao je Rosi.

 

 

Estonci su pažljivo bili birali za sparing partnera.

"Stil igre Estonaca je sličan bugarskom. Igraju 3-5-2 i ovaj meč je zamišljen kao priprema za start kvalifikacija, gde neće biti eksperimentisanja. Osećaću se kao uspešan selektor Mađarske samo ako završim svoj ugovor 2025. godine. Verujem da možemo postići zapažene rezultate", rekao je Rosi.

Selektor Mađarske računa na sledeće igrače:

Golmani: Damjin (ZTE), Dibuš (Ferencvaroš), Heđi (Vest Hem)

Odbrambeni igrači: Balog (Parma), Botka (Ferencvaroš), Lang (Omonija), Moči (ZTE), Orban (Lajpcig), A. Šalai (Fenerbahče)

Vezni red: Bola (Grashopers), Ferenci (Debrecin), Fiola, Nego (MOL Ferhervar), Kerkez (AZ Alkmar), Klainhesler (Panatinaikos), Nađi (Piza), Veščei (Ferencvaroš), Kalmar (DAC)

Napad: Adam (Ulsan), Čobot (Ujpešt), Gazdag (Filadelfija), Nemet (Hamburger), R. Šalai (Frajburg), Soboslaj (Lajpcig), Varga (Pakš).