Vesti iz fudbala

Miloš Ninković najavio da će u aprilu završiti profesionalnu karijeru

komentari (0)

Izvor: Tanjug

29.01.2024 14:32
Miloš Ninković završava karijeru u 40. godini MN Press
Miloš Ninković završava karijeru u 40. godini

Srpski fudbaler Miloš Ninković, nekadašnji reprezentativac Srbije, objavio je danas da će u aprilu okončati profesionalnu karijeru koja je počela u Čukaričkom 2002. godine. 

"Poslednjih nekoliko meseci razmišljao sam o ovome i doneo sam odluku da se penzionišem po završetku ove sezone. Volim fudbal, uživam i na treninzima, ali ponekad morate da slušate svoje telo. Nažalost, znam da će mi biti mnogo teško. Ovo je moja ljubav, uveren sam da ću ostati u fudbalskim vodama i kad završim karijeru, videćemo u kakvoj ulozi", počeo je Ninković izlaganje za klupsku televiziju Vestern Sidneja.

Rekao je da je najsrećniji kad je na terenu.

"Biću zahvalan ovom klubu do kraja života. Mogao sam da uživam u fudbalu, brinuli su i o meni i mojoj porodici. Ima još nekoliko utakmica, kao i finale, želim da uživam".

Podsetio je da je prvi ugovor potpisao sa 16 godina, da u decembru puni 40 godina i da to znači da je proveo 24 godine u fudbalu.

"Kad dođe taj poslednji meč, biće mi teško. Počeo sam da treniram sa šest godina, znam samo da igram fudbal, sad kada treba da staneš shvatiš da nema više treninga, utakmica... Bogu hvala da imam porodicu, deca će mi pomoći svakako, mada će mi nedostajati mnogi momenti, neću da kažem strah, ali postoje različiti osećaji kada meč počinje. Da sam izgubio to pre par godina, penzionisao bih se, ali imam isti osećaj, uživao sam i vreme je za kraj", uveren je nekadašnji reprezentativac Srbije.

 

 

Profesionalnu karijeru Ninković je počeo u Čukaričkom, igrao je zatim u Dinamo Kijevu devet godina, pa je u sezoni 2013/14 odlučio da se vrati u Srbiju i da potpiše za Crvenu zvezdu sa kojom je osvojio titulu pod vođstvom trenera Slaviše Stojanovića. Došao je dok se klub borio sa velikim problemima, bio je to jedan od najtežih momenata u istoriji crveno-belih. Pomogao je timu da dođe do titule i ekspresno se upisao zlatnim slovima u istoriju. Odatle je otišao u Evijan, pa je iz Francuske otišao u Australiju gde je prvo igrao za Sidnej, a zatim za Vestern Sidnej, klub iz kog će otići u igračku penziju. 

Ninković je od 2009. do 2012. godine odigrao 28 utakmica za reprezentaciju Srbije i bio je deo tima koji je igrao na Mondijalu u Južnoj Africi 2010. godine.