Vesti iz fudbala

Ljupko Petrović preuzeo Liteks i postao četvrti najstariji trener na svetu!

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

16.03.2023 11:43
Ljupko Petrović preuzeo Liteks i postao četvrti najstariji trener na svetu! MN Press

Ljubomir Petrović opet se vratio na teren jer će danas na trening izvesti igrače Liteksa, bugarskog drugoligaša. Vremešni 75-godišnji proslavljeni stručnjak je tako postao četvrti najstariji trener na svetu posle Mirčee Lučeskua (77), Edi Reje (77) i Žezualda Fereire (76).

Trener koji je doveo Crvenu zvezdu na krov Evrope 1991. godine četvrti put u karijeri sešće na klupu Liteksa gde je bio minulih meseci konsultat. Anderj Andrejev nije opravdao očekivanja pa je posle četiri uzastopna poraza smenjen.

Ljupko nije mogao da odbije ponudu i pokušaće da spasi ovu sezonu koliko se spasiti može, a glavni cilj je opstanak Loveča u Drugoj ligi. Pamte srpskogh trenera u Liteksu samo po dobru, ali i iz vremena kada je ovaj klub sa njim osvajao trofeje. Petrović je vodio Liteks u sezonama 2003/04, pa do 2005. do 2007. godine te 2015. godine.

U karijeri dugoj 41 godinu, Petrović je pored Zvezde i Liteksa vodio i Osijek, Spartak, Vojvodinu, Rad, Espanjol, Penjarol, PAOK, Olimpijakos, GAK iz Graca, Al Ahli, Šangaj, Levski, Peking Guan, OFK Beograd, Sesvete, Lokomotivu Zagreb, Taraz, APR, Tan Hoa i CSKA iz Sofije.