Vesti iz fudbala

Saša Boe je novi fudbaler Bajerna: Ugovor potpisan do 2028. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.01.2024 11:44
Saša Boe dok je igrao za Galatasaraj Tanjug/AP Photi/Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Saša Boe dok je igrao za Galatasaraj

Dosadašnji fudbaler Galatasaraja, Francuz Saša Boe potpisao je ugovor sa Bajernom do 30. juna 2028. godine, saopštio je nemački klub.

Boe (23) igra na poziciji desnog beka, u Galatasaraj je stigao 2021. iz Rena za milion evra, a nemački mediji navode da je Bajern platio turskom klubu 30 miliona evra obeštećenja za francuskog fudbalera uz dodatne bonuse.

"Ovo je za mene ostvarenje sna. Čast mi je što ću igrati za tako veliki klub kao što je Bajern. Zaista se radujem što ću u budućnosti da igram za svoj novi tim sa ovim sjajnim fudbalerima", rekao je Boe za zvanični sajt Bajerna.

 

 

Sportski direktor Bavaraca, Kristof Frojnd istakao je da u klubu imaju velika očekivanja od novog igrača za koga kaže da je prototip modernog fudbalera.

"Baš ovakav igrač nam je bio potreban. Dugo smo ga pratili, gledali njegov razvoj i sad je pravo vreme da nam se pridruži. Svojim karakteristikama može da donese veliki benefit Bajernu i zaista nam je drago što nam se pridružio", poručio je sportski direktor najboljeg kluba Bundeslige

Boe je ove sezone za turski klub odigrao 31 meč i postigao je dva gola, a pre nego što je otšutovap u Minhen odlučio je da poseti trening kamp istanbulskog kluba kako bi se još jendom pozdravio sa dosadašnim saigračima i poželeo im mnogo sreće u nastvaku sezone..

Francuz je inače poznat i po tome što je veliki ljubitelj tenisa, a njegov omiljeni igrač u "belom sportu" je Španac, Rafael Nadal, a kad je fudbal u pitanju to su dvojica Brazilaca - Ronaldo i Nejmar.