Vesti iz fudbala

Navijač odmenio četvrtog sudiju u meču Volfsburga i Kelna: Nesvakidašnji događaj u Bundesligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.01.2024 19:17
detalj sa fudbalskog meča Volfsburga i Kelna Tanjug/Swen Pfortner/dpa via AP
detalj sa fudbalskog meča Volfsburga i Kelna

Fudbaleri Volfsburga i Kelna odigrali su danas nerešeno (1:1), ali taj meč 19. kola Bundeslige neće ostati upamćen po igri timova, golovima, propuštenim šansama, faulovima... već po tome da je posao četvrtog sudije počeo jedan a završio drugi čovek i što je zamena stigla iz navijačkih redova. 

Utakmica je prekinuta u 14. minutu, zbog toga što je Kelnov starter Maks Finkgrafe nehotice pogodio loptom u lice pomoćnog arbitra Torbena Zivera. Ziver nije mogao brzo da doće sebi već je morao da napusti teren, a zamenio ga je četvrti sudija, Nikolas Vinder.

 

 

Posle toga je zvanički spiker, sa razglasa, pitao da li na tribinama ima kvalifikovanih sudija, na šta se odazvao Tobijas Krul (32) i prihvatio se uloge četvrtog sudije. Krul je inače golman u šestoligaškom klubu MTV Gifhorn, a nakon što je sišao sa tribina, obukao je crnu trenerku i do kraja susreta predstavljao zvanično lice.

Za dugo pamćenje i prepričavanje, jer je na utakmicu došao kao običan navijač a onda bio glavni akter nesvakidašnjeg događaja. 

 

Standings provided by Sofascore