Vesti iz fudbala

Keln smenio trenera Baumgarta i traži spasioca za opstanak u Bundesligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.12.2023 21:14
Keln smenio trenera Baumgarta i traži spasioca za opstanak u Bundesligi Tanjug/Andreas Gora/dpa via AP

Štefen Baumgart je posle dve i po godine smenjen u Kelnu. Poraz od Union Berlina, direktnog rivala u borbi za opastanak, prelili su čašu žuči u Kelnu, pa je uprava rešila da tim u nastavku sezone od 12. januara 2024. godine vodi novi trener.

Dobro je radio veoma impulsivan trener od jila 2021. godine, na 98 mečeva ubeležio je 31 pobedu, isto toliko remija i 36 poraza, ali 10 je nanizao u toku ove sezone Bundeslige u 16 mečeva što je i doprinelo da se dve strane rastanu šest meseci pre isteka ugovora.

Keln ne samo da traži novog trenera koji bi trebalo da jedan solidan igrački kadar vrati u pozitivan smer, već na zimu neće moći da dovbodi pojačanja. Naime, Sportski arbitražni sud u Lozani je ustanovio nepravilnost prilikom transfera 16-godišnjeg Jake Čubera Potočnika iz Ljubljanske Olimpije pre dve godine i doneo je zabranu kupovine igrača za prvi prelazni rok, a on je januarski.

 

 

Keln trenutno ima isti broj bodova kao i dve preostale najneuspešnije ekipe Majnc i Darmštat (svi po 10 bodova), Union Berlin ima tri više, a Bohum i Verder "plus šest". Videćemo ko će se latiti posla sa "jarčevima" u nastavku sezone, mada se ove sezone sa tri vezane pobede jedna ekipa ekspresno penje na tabeli, što je pokazao u praksi Hajdenhajm koji se sa 11 otišao na 20 bodova u poslednja tri kola. Bundesliga se nastavlja 12. januara mečevima 17. kola, a Keln dočekuje Hajdenhajm.

Štefen Baumgart, dobitnik 2021. godine priznanje "izjava sezone" rekavši "utakmica gotova kada sudija odsvira kraj, a ja prestanem da vičem", moraće da sačeka na novi posao.