Vesti iz fudbala

Poništen meč Anderlehta i Genka: Puj pike, ne važi, zbog sudija iz VAR sobe

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.01.2024 16:10
stadion Anderlehta pred utakmicu Guliver
stadion Anderlehta pred utakmicu

Fudbaleri Anderlehta pobedili su Genk u velikom derbiju fudbalskog prvenstva Belgije (2:1), a bodovi su im uredno upisani tog 23. decembra, da bi mesec dana kasnije Disciplinska komisija Pro lige odlučila da im oduzme trijumf, odnosno poništi utakmicu od pre mesec dana. 

Gostujući Genk se odmah žalio na sudijsku odluku iz 23. minuta, a sada je pravda zadovoljena, jer je viša instanca zaključila da su povređena pravila fudbalske igre u situaciji kada je napadač Jira Sor postigao gol za gostujuči tim.

Golman Anderlehta Kasper Šmajhel je odbranio penal Brajanu Hejnanu, a Sor je prvi stigao do odbijene lopte i poslao je u mrežu, na šta su reagovali arbitri iz VAR sobe. Oni su glavnom sudiji na terenu, Natanu Verbomenu, skrenuli pažnju da je Sor ušao u šesnaesterac pre nego što je Hejnan šutirao i tražili poništenje gola. 

 

 

Osim Sora, u kazneni prostor pre izvođenja penala ušla su i dvojica igrača Anderlehta, a prema pravilima u takvom slučaju se jedanaesterac morao ponoviti, a ne poništiti pogodak. Genk se uhvatio za to i na kraju je uspeo da istera svoje. Odnosno, dobije novu priliku da napravi nešto više protiv Anderlehta. 

Za sada se ne zna kada tačno, jer još nije određen datum reprize susreta izmešu dva velika belgijska kluba, dok su Evropa ui svet dobili nesvakidašnju temu za priču, obzirom na to da se radi o pravom presedanu. Mnogo puta se dešavalo da sudije (ne)svesno skroje rezultat, ali se baš retko zbog toga ponavljaju mečevi. Pogotovo na ovom nivou takmičenja. 

 

Standings provided by Sofascore