Vesti iz fudbala

Andrija Kaluđerović završio igračku karijeru: Fudbalski globtroter odložio kopačke u 36. godini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.01.2024 20:35
Andrija Kaluđerović, doskorašnji fudbaler OFK Beograda MN Press
Andrija Kaluđerović, doskorašnji fudbaler OFK Beograda

Andrija Kaluđerović ubuduće će igrati fudbal samo za svoju dušu, jer je u 36. godini presekao stvar i, kao napadač OFK Beograda, otišao u fudbalsku penziju, barem kada je u pitanju profesionalno trčanje za "bubamarom".

 

 

Vest o povlačenju iskusnog centarfora iz Bačke Topole saopštio je poslednji od neverovatnih klubova čije je dresove nosio poslednjih decenija. Možda bi još potrajao na terenima da se oporavak od povrede do te mere otegao da je procenio da više nikada neće biti onaj stari. 

MN Press

Andrija Kaluđerović, u dresu Crvene zvezde, na meču sa Vojvodinom

Trećeplasirani na listi strelaca Mozzart Bet Superlige Srbije, od njenog osnivanja do danas, osim po tih 80 golova proslavio se i kao fudbalski globtroter, jer osim za "romantičare" igrao za jegoš iz Lovćena, Mačvu, Hajduk sa Liona, Spartak Suboticu, Radnički iz Pirota, Rad, Crvenu zvezdu, Peking, Rasing, Vojvodinu, AEL, Tun, Brizbejn, Al Šaniju, Žalgiris, Port, Velington, Olimpiju iz Ljubljane, Delhi Dajnamos, Inter iz Zaprešića, Rigu, Proleter Novi Sad, Nasaf i Grafičar. 

U OFK Beograd stigao je još 2003. godine, pojačavši omladinski tim kluba sa Karaburme, pa je odlukom da mu baš plavo-bela oprema bude poslednja u karijeri na neki način zatvorio veliki igrački krug.