Vesti iz fudbala

AKN: Obala Slonovače želi da "pozajmi" selektora Francuske do kraja turnira!?

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

25.01.2024 19:17
Erve Renar Guliver/AP Photo/Themba Hadebe
Erve Renar

Reprezentacija Obale Slonovače se rastala sa Žan Luj Gaseom, a ulogu selektora do kraja Afričkog kupa Nacija mogao bi da preuzme Erve Renar. On trenutno prevodi žensku reprezentaciju Francuske, a fudbalski savez ove države je otvoren za razgovor o eventualnoj "pozajmici".

Renar je pod ugovorom sa francuskim savezom do leta ove godine i ne traži se način da on prekine saradnju sa njima, već da kao "pozajmljeni" trener vodi Obalu Slonovače. Za početak to bi bilo u osmini finala protiv aktuelnog šampiona Afrike, Senegala. Naravno, fudbalski savez Obale Slonovače bi kompenzvao Renara za sve mečeve koje bude vodio na klupi nacionalnog tima.

 

 

Francuski mediji prenose kako postoji i interesovanje Alžira za Ervea Renara. Alžir je 2019. godine osvojio Afrički kup nacija, a zatim ispao u grupi 2022. godine. Isti slučaj je bio i na ovom izadnju takmičenja pod vođstvom Đamela Belmadija. Ipak, Alžirci traže dugoročno rešenje u Renaru, dok Obala Slonovače želi Francuza samo do kraja turnira.

Ono što ide na ruku "slonovima" jeste činjenica da francuski trener nema obaveze sa ženskim nacionalnim timom sve do 19. februara kada je zakazano okupljanje reprezentacije za završnicu Lige nacija. Sa te strane, prepreka ne bi trebalo da bude. Renar bi mogao najviše da odradi četiri meča sa Obalom Slonovače. Prvi bi bio na programu 29. januara, a Afrički kup nacija je već osvajao i to upravo kada je sedeo na klupi ove reprezentacije 2015. godine.

 

Cup tree provided by Sofascore