Vesti iz fudbala

Dobrodošao Profesore: Nikolas Anelka se nakon tri godine vratio fudbalu i to u Turskoj

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

25.01.2024 15:40
Nikolas Anelka (levo na slici) Guliver/AP Photo/Kin Cheung
Nikolas Anelka (levo na slici)

Bivši reprezetantivac Francuske, Nikolas Anelka je postao sporstki direktor turskog drugoligaša Umranijespora. On na tu poziciju seda nakon što je tri godine bio van fudbala.

Anelka je imao izuzetno uspešnu igračku karijeru gde je nosio dresove klubova kao što su Arsenal, Čelsi, Real Madrid, Pari Sen Žermen, Juventus i Fenerbahče uz brojne osvojene titule. Kada je u pitanju reprezentacija Francuske, odigrao je 69 utakmica, postigao 14 pogodaka i osvojio Evropsko prvenstvo 2001. godine. Ipak, nakon završene igračke karijere nije imao previše uspeha u ulozi direktora ili trenera.

 

 

Kada je je otišao u penziju, Francuz je postao tehnički direktor u holandskoj Rodi, gde je želeo da pomogne svoj prijatelju, Alekseju Korotaevu koji je bio jedan od vlasnika kluba. Godinu dana nakon toga je otišao u Lil gde je radio kao trener napadača, a 2021. godine u februaru je postao direktor francuskog četvrtoligaša Jera. Nakon samo tri meseca je napustio poziciju i od tada je bio bez angažmana.

Umranijespor je Anelki poželeo dobrodošlicu na društvenim mrežama sa natpisom "Dobrodošao profesore". Klub iz Istanbula se trenutno nalazi na 12. mestu turske druge lige, a prethodne sezone je ispao iz elitnog ranga. Janso je da će zadatak Francuza biti da se klub što pre vrati u tursku Superligu