Vesti iz fudbala

Očajnički želim trofej Liga kupa: Poketino bez zadrške priznao koliko bi mu značio uspeh sa Čelsijem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.01.2024 11:50
Maurisio Poketino, trener Čelsija AP Photo/David Cliff
Maurisio Poketino, trener Čelsija

Menadžer Čelsija Maurisio Poketino "očajnički" želi da osvoji Liga kup sa londonskim fudbalskim klubom i ne stidi se da to glasno prizna. Logično, obzirom da "plavci" teško mogu preko Premijer lige do Evrope sledeće sezone. 

Čelsi se plasirao u finale Liga kupa, pošto je sinoć na svom terenu "pregazio" Midlsbro (6:1) u revanš meču polufinala ovog takmičenja, sa kamatom mu se revanšoravši za poraz u prvih 90 minuta dvomeča (0:1). 

"Očajnički želim da osvojim trofej ovde. Za godinu i po dana u Parizu osvojili smo tri trofeja i želimo jedan ovde. Očajnički želim pobedu, naravno", rekao je Poketino.

Čelsi će u finalu 25. februara na Vembliju igrati sa Fulamom ili Liverpulom, čiji je drfugi susret večeras na programu (21.00, TV Arena 1 Peremium). Tim sa "Enfilda" u duel ulazi s golom višle iz prvog duela (2:1). 

"Na neki način ovo je neverovatno dostignuće. Mislim da je to bio cilj kad smo počeli, bez Lige šampiona, bez Lige Evropa, bez Lige konferencija, da od gotovo nule napravimo tim. Naravno, to je bio cilj, da budemo na Vembliju u februaru", rekao je menadžer Čelsija.

Argentinski stručnjak za kraj obraćanja medijima još jednom je ponovio koliko mu je bitno da podigne pehar 25. februara na legendarnom "Vembliju". 

"Moramo da odamo priznanje ekipi, pošto je ovo tim u kome ogroman broj igrača možda do sada nije igrao na Vembliju. To je važno za klub, važno je za nas i u ovom procesu da izgradimo tim", zaključio je Poketino.