Vesti iz fudbala

I to se dogodilo: Kraj nestvarnog niza PSV-a u Holandiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.01.2024 18:04
PSV posle 17. pobedonosnih kola odigrao nerešeno sa Utrehtom Guliver
PSV posle 17. pobedonosnih kola odigrao nerešeno sa Utrehtom

Fudbaleri PSV-a prekinuli su niz od 17 uzastopnih pobeda u holandskom prvenstvu, nakon današnjeg remija sa Utrehtom, koji je u 18. kolu takmičenja, najzad, uspeo da otkine bod lideru tabele - 1:1 (1:0).

Klub iz Ajnhovena je do ovog kola imao maksimalan učinak u prvenstvu nakon 17 odigranih kola. Što je, samo po sebi, neverovatan podatak, obzirom na ujednačenost najboljih ekipa u "Eredivizi". Ali je danas, ipak, prekinuo nestvaran niz protiv 12. tima na tabeli.

 

 

Sudeći po rezultatu iz rane faze utakmice, ovakav scenario sigurno nisu očekivali navijači PSV-a. Gosti iz Ajndhovena poveli su u 7. minutu golom Bakajoka i taman kada se očekivala još jedna ubedljiva pobeda PSV-a, Utreht je smogao snage da dođe do izjednačenja preko Buseida početkom drugog poluvremena i još u par navrata ozbiljno ugrozi gol gostiju.

Ali, na njihovu "sreću", nije bilo više raspoloženih strelaca u taboru Utrehta...

Domaćin je u par situacija mogao i do celog plena. Imao je Utreht svoje prilike u drugom poluvremenu i pogođen okvir gola u jednom trenutku, ali je falila realizacija i možda malo više sreće u završnici.

Na kraju podela bodova u Utrehtu. Domaćin je danas stigao do 19. boda, dok je PSV upisao 52. Poređenja radi, drugi je Fejenord sa 10 manje, dok je Tvente treći sa 37 bodova.
 

 

Standings provided by Sofascore