Vesti iz fudbala

Alonsovi momci se ne šale: Leverkuzen "ukrao" tri boda na gostovanju u Lajpcigu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.01.2024 20:49
Trener Bajera iz Leverkuzena, Ćabi Alonso Guliver/AP Photo/Martin Meissner
Trener Bajera iz Leverkuzena, Ćabi Alonso

Iako su gubili dva puta na gostovanju, fudbaleri Bajera iz Leverkuzena su savladali Lajpcig 3:2 (0:1) u 18. kolu nemačke Bundeslige.

Oslabljeni "farmaceuti" su već nakon sedam minuta gubili jer je Ćavi Simons doneo domaćinu vođstvo.  Gosti nisu uspeli ozbiljnije da priprete u prvom delu meča, te je Lajpcig imao minimalnu prednost na pauzi.

Već u 47. minutu, Nejtan Tela je poravnao rezultat, ali je to bilo kratkog daha. Luis Openda je iskoristio dodavanje Danija Olma i ponovo doneo prednosti "bikovima". Džonatan Ta je u 63. minutu izjednačio na 2:2, nakon čega je usledila apsolutna dominacija gostujućeg tima.

 

 

Stvarali su gosti šanse ali nikako nisu uspeli da stignu do vođstva, sve do 91. minuta. Korner je izveo Alehandro Grimaldo, a u kaznenom prostoru se najbolje snašao Pijero Inkapje i doneo velika tri boda Leverkuzenu.

Tim Ćabija Alonsa je ovim trijumfom istakao legitimnu kandidaturu za titulu Bundeslige. Bajer je i dalje jedina neporažena ekipa u nemačkom prvenstvu i nakon ove pobede su se ponovo odvojili na sedam bodova prednosti u odnosu na Bajern iz Minhena. Aktuelni šampion ima dva meča manje, te će imati priliku da priđe na samo bod zaostatka lideru.

 

Standings provided by Sofascore