Vesti iz fudbala

Bivši napadač Crvene zvezde želi predsedničku fotelju: Ugo Vijeira gradi budućnost Žil Visentea

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

17.01.2024 23:41
Ugo Vijeira u dresu Crvene zvezde Guliver
Ugo Vijeira u dresu Crvene zvezde

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Ugo Vijeira je drugi kandidat na predsedničkim izborima Žil Visentea, dok će njegov protivnik biti Avelino Dijas da Silva, biznismen i brat bivšeg predsednika Fransiska Dijasa da Silve.

Portugalski napadač je saopštio kako će on biti jedan od kandidata na izborima kluba koji trenutno igra elitni rang portugalskog fudbala. Predsednički izbori su zakazani za prvi februar.

Vijeira je na društvenim mrežama objavio snimak gde je otkrio svoju nameru da izađe na izbore i poziva navijače da glasaju za njega uz moto "Zajedno ćemo graditi budućnost".

"Prvog februara, svi vi ćete imati priliku da odlučujete o budućnosti našeg kluba. Okupili smo tim kompetentnih ljudi, strastvenih za grb Žil Visentea, koju su pre svega kvalifikovani profesionalci", rekao je Vijeira u kratkoj izjavi.

 

 

Na istom snimku se pojavio i bivši igrač Žil Visentea, Karlitos, koji je tako otkrio da će podržati Vijeirinu kandidaturu.

"Znamo kako je predstavljati klub, znamo kako je nositi ovaj grb na grudima i učiniti ljude Barselosa ponosinim. Vreme je da vratimo Žil Visenteu za sve što nam je klub dao", izjavio je bivši fudbaler.

Ugo Vijeira je nosio dres Žil Visentea od 2009. do 2012. godine. Ljubitelji fudbala u Srbiji ga znaju iz perioda u Crvnenoj zvezdi, dok je u karijeri još igrao i u Japanu, Rumuniji, Francuskoj, Malti i Turskoj. 

Izbori koji će se održati 1. februara su usledili nakon što je Fransisko Dijas da Silva odlučio da podnese ostavku nakon nepunih godinu dana od kako je postavljen na tu poziciju, a naveo je da postoje "lični razlozi" zbog kojih nije u stanju da vodi klub iz Barselosa.