Vesti iz fudbala

Beker odlazi u Sosijedad, Union Berlin dovodi Zvezidnog pika iz Serveta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.01.2024 22:37
Beker odlazi u Sosijedad, Union Berlin dovodi Zvezidnog pika iz Serveta Tanjug/Steve Welsh/PA via AP

Napadač Union Berlina Šeraldo Beker od sutra će pojačati Real Sosijedad, dok nemački klub na njegovo mesto dovodi Krisa Bediju iz Serveta. Trener nemačkog kluba Nenad Bjelica dao je zeleno svetlo za prodaju prvog napadača tek kada je Servet prihvatio ponuđene uslove za napadača koga je prošlog leta pokušavala da dovede Crvena zvezda. 

Beker je reprezentativac Surinama, ove sezone nije bio efikasan kao prethodnih, ali će u Unionu Berlinu biti upamćen kao strelac prvih golova za klub u UEFA Ligi šampiona. Ugovor mu ističe na kraju sezone, tako da su u gčavnom gradu Nemačke procenili da je vreme da zarade nešto. Za Berlince je od 2019. godine odigrao 140 mečeva uz 24 gola i 26 asistencija. 

 

 

Sosijedad ima dobar napadački potencijal, ali dovođenje Bekera možda znači da će se odlučiti da vrati Lajpcigu Portugalca Andrea Silvu, koji je tri puta ove sezone bio povređen, pa je odigrao samo pet mečeva.

 

 

Kris Bedija je i ove sezone nastavio da igra dobro u dresu Serveta. Postigao je 16 golova na 29 mečeva, a i njemu ugovor ističe na kraju sezone. Švajcarci su mu nudili novi ugovor, međutim, 27-godišnji napadač iz Obale Slonovače želi da napravi korak napred i obuče dres Union Berlina u Bundesligi. Bedija je na 68 mečeva postigao 38 pogodaka za Servet.