Vesti iz fudbala

Kup Kralja na TV Arena sport: Bilbao u vrhunskoj formi dočekuje baskijskog rivala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.01.2024 15:00
Fudbaleri Atletik Bilbaa Guliver/Ricardo Larreina
Fudbaleri Atletik Bilbaa

Atletik Bilbao doživljava pravi preporod pod vođstvom Ernesta Valverdea. Nako nekoliko ne toliko uspešnih sezona, Baskijci igraju fenomenalan fudbal u ovoj takmičarskoj godini. Večeras će dočekati Alaves na "San Mamesu" gde će od 21 čas (TV Arena sport 1) igrati utakmicu osmine finala Kupa Kralja.

Bilbao se nalazi u vrhunskoj formi i poslednji poraz upisali su još 22. oktobra kada su izgubili na gostovanju Barseloni. Od tada su odigrali 13 utakmica gde su zabeležili čak 10 trijumfa i tri remija. Nakon pobede nad Real Sosijedadom pre tri dana, Valveredov tim je izbio na treće mesto u La Ligi. Navijači sa punim pravo sanjaju povratak Ligu šampiona nakon više od decenije čekanja.

 

 

Alaves sa druge strane tek izlazi iz rezultatske krize. Nakon tri uzastopna poraza i remija, ekipa Luisa Garsije je upisala pobedu protiv Betisa kupu, a zatim i ligaški trijumf na gostovanju Sevilji. Sada ih čeka nešto teži zadatak jer Bilbao ima samo jedan poraz na domaćem terenu u ovoj sezoni.

Osim utakmice na "San Mamesu" na programu su još dva meča Kupa Kralja. Hetafe će dočekati Sevilju (20.00, TV Arena 3 Premium), a Majorka će gostovati Tenerifeu (22.00, TV Arena 3 Premium).

Kup Kralja, osmina finala

utorak

Hetafe - Sevlija 20.00 (TV Arena 3 Premium)
Atletik Bilbao - Alaves 21.00 (TV Arena sport 1)
Tenerife - Majorka 22.00 (TV Arena 3 Premium)

sreda

Valensija - Selta 20.00 (TV Arena 1 Premium)
Osasuna - Real Sosijedad 21.00 (TV Arena sport 2)
Đirona - Rajo Valjekano 21.30 

četvrtak

Unionistas - Barselona 19.30 (TV Arena 1 Premium)
Atletiko Madrid - Real Madrid 21.30 (TV Arena 1 Premium)