Vesti iz fudbala

Jak kao Adrijano, brz kao Mbape: Rišarlison otkrio kako zamišlja savršenog fudbalera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.01.2024 11:31
Rišarlison Tanjug/AP Photo/Andre Penner
Rišarlison

Ko je najbolji fudbaler na svetu svih vremena večito je pitanje. Neki smatraju da je to Pele, drugi su uvereni da je u pitanju Dijego Armando Maradona, a ima onih koji bi tu titulu dodelili Kristijanu Ronaldu ili Lionelu Mesiju.

Međutim, nijedan od navedenih majstora fudbala ne može za sebe da kaže kako je savršen i bez mane, pa je brazislki reprezentativac Rišarlison pokušao da odgovori na pitanje kako bi izgledao fudbaler koji bi bio najbolji svih vremena.

 

 

Prema mišljenju prvotimca Totenhema najbolji fudbaler planete bi trebalo da ima brzinu kao francuski reprezentativac iz redova PSŽ, Kilijan Mbape, a snagu kao nekadašnji fudbaler Intera Adrijano.

Prototip savršenog igrača, takođe bi trebalo da ima inteligenicju Tonija Krosa i dribling Nejmara, dok bi preciznost i procenat šuta trebalo da ima kao Kristijano Ronaldo.

I na kraju, Rišarlison smatra da bi idealan fudbaler trebalo da ima pas poput Kevina de Brujnea iz Mančester sitija, liderske sposobnosti Tijaga Silve i da postignute golove proslavlja kao… pa, Rišarlison.

Ono što posebno upada u oči je to da reprezentativac Brazila imaginarnom savršenom fudbaleru nije dodelio nijednu osobinu Lionela Mesija koji je bez sumnje jedan od najboljih u istoriji.