Vesti iz fudbala

Zaslužio da stadion Bajerna ponese njegovo ime: Otmar Hicfild ima predlog za klub iz Minhena, prepreka bogat sponzorski ugovor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.01.2024 21:01
Franc Bekenbauer na stadionu Bajerna Guliver/AP Photo/Diether Endlicher, File
Franc Bekenbauer na stadionu Bajerna

Od trenutka kada je planetu juče obišla vest o smrti Franca Bekenbauera, ne prestaju oglašavanja poštovalaca njegovog lika i dela, pa je tako u etru danas završila i izjava jednog od kolega fudbalskog velikana Otmara Hicfilda. 

Nekadašnji trener Bajerna smatra da bi velikan nemačkog, evropskog i svetskog fudbala trebalo na poseban način da čuva i sačuva sećanje na čoveka koji ga je toliko zadužio, što na terenu što van njega. 

"Franc je toliko dao Bajernu zajedno sa Gerdom Milerom, Ulijem Henesom, Sepom Majerom i Karl Hajnc Rumenigeom da bi bilo dobro da stadion ponese njegovo ime. On je najveći svih vremena u Nemačkoj, postigao je sve što se može postići i zaslužio je takvu počast", poručio je Hicfild.

 

 

Sada je na potezu klub sa "Alijanc arene", čija bi eventualna odluka tog tipa morala da bude u dogovoru sa sa kompanijom čije ime još od 2006. godine stoji u nazivu fudbalskom domu Bavaraca i po slovu ugovora tu bi trebalo da ostane do 2026. 

Zbog toga se čini izvodljivijim za usvajanje i primenu ideja Bekenbaurevog saigrača iz reprezentacije, Bertija Fogtsa. Zato što je legenda Borusije iz Menhengladbaha stava da bi nacionalni Kup trebalo da ponese ime počivšeg Franca.