Vesti iz fudbala

Fernando Santos debituje na klupi Bešiktaša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.01.2024 13:20
Fernando Santos, portugalski fudbalski trener PZPN
Fernando Santos, portugalski fudbalski trener

Fernando Santos juče je postigao dogovor sa Bešiktašem i potpisao ugovor na godinu i po dana, danas je promivisan a već od 18.00 časova sedeće na klupi u debiju protiv Rizea u 19. kolu lige Turske.

Bivši selektor Grčke, Portugalije, pa Poljske, istakao je na promociji da želi da zadrži "kulturu ovog kluba", da se ne osvrće na prošlost i da ima vremena da se sezona dovede do one razine koja je prihvatljiva za armiju navijača: da se osvoji Kup Turske i obezbedi kroz ligu plasman u Evropu.

"Moj jedini cilj je pobeda. Ne mogu da zaspim kada izgubim meč. Moj tim, od danas Bešiktaš, mora uvek da pobeđuje, da se na terenu uvek bori za trijumf. Moramo da usadimo taj pobednički duh u ekipu, da tih 11 izađe na teren i "umre" ako treba. Imamo kvalitetne igrače, mnogo sada nedostaju, ali mi nećemo odustajatui od ciljeva. Cilj Bešiktaša uvek mora biti titula, možda sada izgleda neralno pričati o njoj, ali ćemo se mi boriti. Nemam čarobni štapić, probleme nećem o rešiti preko noći, ali od danas ćemo se boriti svakodnevno za pobedu", istakao je između ostalog Fernando Santos na dugoj konferenciji za medije.

 

 

Bešiktaš je trenutno šesti na Superligi Turske sa 29 bodova, ali samo četiri manje od Tranzona koji je na trećem mestu, a koje vodi u Ligu Evrope. Fenerbahče i Galatasaraj su na "plus 18" i neralno je očekivati da ih bilo ko može ugroziti.

Turski velikan u sastavu ima 14 stranaca, ali špestorica će igrati na Kupu Afrike, dok su Okslejd Čemberlen i Ujsal povređeni. Od Tosuna i Anta Rebića se očekuju golovi, a Santos je potencirfao da će Gedson Fernandeš, igrač koga je pre četiri godine promovisao u reprezentativca Portugalije, biti značajan igrač u timu.

Santos je poslednjih 14 godina radio kao selektor u Grčkoj, Portugaliji i Poljskoj, poslednji klub mu je bio PAOK.