Vesti iz fudbala

Od najboljeg strelca finske lige do Čempionšipa: Radulović je novi "terijer"

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

05.01.2024 21:30
Bojan Radulović u dresu Helsinkija Guliver/Tero Wester
Bojan Radulović u dresu Helsinkija

Srbija je dobila još jedno igrača u engleskom fudbalu jer je Bojan Radulović postao zvanično novi igrač Hadersfilda. U pitanju je ekipa koja se trenutno takmiči u Čempionšipu.

Radulović je sa "terijerima" potpisao ugovor do 2027. godine. Srbin je rođen u Španiji u Ljeidi gde je i napravio prve fudbalske korake. Usledila je seldiba u akademiju Brajtona gde nije uspeo da se snađe pa je bio na pozajmicama u B timovima Espanjola i Alavesa.

 

 

Kada mu je istekao ugovor sa engleskim klubom, prešao je u švedski AIK gde takođe nije uspeo da ostavi trag na 29 mečeva koliko je odigrao. Pozajmljen je u Helsinki gde je na 15 utakmica postigao pet golova u polusezoni, što je bilo dovoljno da ga finska ekipa otkupi.

U prvoj punoj sezoni u dresu Helsinkija, Radulović je odigrao ukupno 32 utakmice i postigao 21 pogodak. Jasno je bilo da će na adresu finskog kluba stići ponude koje se ne odbijaju, a Hadersfild je očigledno poslao takvu.

Srpskom fudbaleru će ovo biti druga epizoda u Engleskoj. Nadamo se da će ona biti znatno uspešnija nego prva. Hadersfild se trenutno nalazi na 21. poziciji u Čempionšipu i do kraja sezone im predstoji borba za opstanak u drugom rangu engleskog fudbala.