Vesti iz fudbala

Ivan Hašek preuzeo fudbalsku reprezentaciju Češke: Od novog selektora očekuje se da spoji lepo i korisno na EURO 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.01.2024 15:47
Ivan Hašek, novi selektor Češke Guliver
Ivan Hašek, novi selektor Češke

Fudbalska reprezentacija Češke na seniorsko prvenstvo Evrope u Nemačkoj, ovog leta, ide sa novim selektorom Ivanom Hašekom, jer se Fudbalski savez te zemlje prethdno rastao sa njegovom prethodniku Jaroslavu Šilhaviju, pošto je ovaj podneo ostavku posle novembarske pobede nad Moldavijom. 

Mada se ekipa za EURO 2024 kvalifikovala pod komandom Šilhavija, bivši šef stručnog štaba se čelnicima zamerio nedovoljno kvalitetnom igrom, pa je izbor pao na čoveka od kog se očekuje da spoji lepo i korisno.

"Hašek je potpisao ugovor do novembra 2025. godine, uz mogućnost nastavka saradnje ako se Češka plasira na Svetsko prvenstvo 2026. godine", otkrio je predsednik Saveza. Petr Foušek.

 

 

Naravno, Hašek je rekao da je počastvovan što se vratio u državni tim, koji je od 2009. do 2010. godine predvodio u pet utakmica, a s kojim će sada probati da dobaci do evropskog četvrtfinala, do kog je stigao Šilhavi.  

Hašek je bivši češki reprezentativac, čiji dres je od 1984. do 1994. godine obukao na 56 utakmica, psotigavši pet golova, a poslednji trenerski posao bio mu je za kormilom selekcije Libana 2022. godine.

Pre toga je vodio više timova u domovini, a karijera kraj aut linije vodila ga je i do Francuske, Japana i Bliskog istoka.