Vesti iz fudbala

Ajntraht se kladi na Durosinmija, kupio napadača operisanog u oktobru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.12.2023 21:09
Ajntraht se kladi na Durosinmija, kupio napadača operisanog u oktobru TV Arena sport/ Screenshot

Kad se veruje u igrača, onda nije bitno da li je trenutno zdrav ili povređen. Ovo je priča Ajntrahta iz Frankfurta koji se dogovorio za češkim Plzenjom oko otkupa ugovora napadača Rafia Durosinmija za devet miliona evra iako je on od oktobra van terena zbog operacije ligamenta kolena.

Mladi 20-godišnji Nigerijac je pre godinu dana stigao iz Karvine u Viktoriju Plzenj, prvo na pozajmicu, a na leto je bio i otkupljen (850.000 evra). Međutim, zablistao je ove sezone, na 19 mečeva postigao je devet golova uz šest asistencija, da nije bilo povrede na meču protiv Slovana iz Libereca (21. oktobar) verovatno bi mu učinak bio i bolji.

Međutim, operacija kolena nije smetala Ajntrahtu da se klladi na 192 santimetra visokog napadača i kada narednih dana ozvaniče potpis ugovora postaće četvrto najskuplje pojačanja u istoriji nemačkog kluba posle Luke Jovića (Benfika), Đibrila Soa (Jang Bojs) i Faresa Šaibija (Tuluz).

 

 

Ajntraht je imao solidnu sezonu ako se uzme u oibzir da su prodali golgetera Rendala Kolo Muanija u smiraj letnjeg prelaznog roka za 95 miliona evra francuskog PSŽ-u. Trener Dino Topmeler ostao je bez rasnog strelca i bez golova napadača. Iranac Omar Marmuš je postigao sedam golova, Ansgar Knauf tri, a Načo Feri jedan. Uprkos tome, ekipa zimuje na šestom mestu Bundeslige, a obezbeđen je i plasman u baraž osmine finala UEFA Lige konferencije gde ih očekuje dvomeč sa belgijskim Union Sen Žilom.

Bez obzira što Durosinmi neće moći odmah na teren, on je već u Nemačkoj na lekarskim pregledima. Nadaju se svi da oporavak od operacije ide dobrim tokom i da će on moći da se spremi do polovine februara. Čeka ga ugovor do juna 2028. godine, jer Ajntraht nije želeo da propusti priliku da ga dovede. Klub sa Majne je dogovorio i dolazak Donija Van de Beka iz Mančester junajteda, tako da se i iz ovih poteza vidi težnja kluba da se ozbiljno pojača i za ligu i za UEFA Ligu konferencije..

Moraće tim iz Frankfurta da kupi još jednog napadača kako bi uspeo da ostvari zacrtani cilj, novi plasman u neki od evrokupova, tako da se očekuje u "Dojče bank Parku".