Vesti iz fudbala

Kristijano Ronaldo najefikasniji fudbaler u 2023. godini: Portugalac je za 12 meseci dao 53 golova, a taj učinak može i da poveća

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.12.2023 09:05
Kristijano Ronaldo Tanjug/AP Photo/Gian Ehrenzeller/Keystone
Kristijano Ronaldo

Portugalac Krtistijao Ronaldo zvanično je fudbaler koji je u 2023. godini postigao najviše golova od svih aktivnih igrača, budući da je sa dva pogotka za Al Nasr u pobedi nad A Itihadom 5:2 prestigao Kilijana Mbapea i Harija Kejna.

Golgeteri PSŽ-a i Bajern Minhena su po 52 puta ove kalendarske godine uspeli da zatresu mrežu rivala, Erlingu Halandu je to pošlo za rukom u 50 navrata, ali niko do njih trojice neće do kraja godine ponovo izlaziti na teren.

Uz to, nije zanemarljivo ni da je Ronaldo najstariji od svih pomenutih igrača, budući da francuski reprezentativac ima 25 godina, prvotimac Bajerna 30, a najbolji strelac Mančester sitija tek 23, naspram 38 koliko ima Portugalac.

 

 

Ronaldo je ove godine odigrao ukupno 58 mečeva, što za klub, što za nacionalni tim svoje zemlje i pored pomenutih pogodaka uspe je da upiše još 15 asistencija.

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji trenutno je sa 19 golova najbolji strelac elitnog ranga fudbala u Sudijskoj Arabiji, a tri manje od njega postigao je srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović koji nastupa za Al Hilal i koji će u petak dobiti još jednu "Zlatnu loptu" kao najbolji fudbaler Srbije u izboru FSS.

Fenomenalni Portugalac ima priliku da još više poboljša svoj učinak budući da u subotu, 30. decembra njegov tim igra meč protiv AL Tavona.

Inače, Ronaldo je u poslednjih 13 sezona uspevao da postigne 30 i više golova gde god da je nastupao, a sada je već stigao do 29 pogodaka i nema sumnje da će i ove sezone ponoviti taj uspeh.

Tokom kompletne karijere koja traje od 2002. godine kristijano Ronaldo je ukupno postigao 872 gola u dresu klubova i nacionalnog tima Portugala.